Marcus-Bergholtz-2

Marcus Bergholtz klar för två nya år i GAIS

GAIS kan idag berätta att en av årets nyckelspelare, Marcus Bergholtz, har skrivit på för två nya år i Grönsvart.

För lite mer än ett år sedan blev Marcus Bergholtz GAIS första nyförvärv inför 2018 och under säsongen har han med uppoffrande spelstil och fina ledaregenskaper och spelat sig in i många gaisares hjärtan. Han har varit en stöttepelare i årets lagbygge och gjorde under sina 29 matcher tre mål och tre assist. Ett av målen, 1-0 borta mot Falkenberg, kom dessutom att få extra stor betydelse i jakten på nytt kontrakt.

Med tanke på Marcus fina säsong är det inte konstigt att andra klubbar varit intresserade av hans tjänster – och att många supportrar säkert varit oroade över spekulationerna i media om intresse från Allsvenskan. Men nu står det klart att Marcus fortsätter i GAIS och idag har han skrivit under ett rakt tvåårskontrakt – och självklart ringde GAIS.se upp för att få en kommentar till den glada nyheten.

Det var väldigt kul att höra att du bestämt dig för att fortsätta i Grönsvart nu när vi förstått att det var flera klubbar som var intresserade. Hur har dina tankar gått kring klubbvalet?

– Jo, det fanns en del utmanare som var med i diskussionen. Men när jag hade vägt alternativen mot varandra så fanns det en del bitar som vägde över till GAIS fördel. Så nu känns det bara bra att ha skrivit på och att vi kan ta sikte på nästa säsong.

Vad är det främst som gjort att du vill stanna i klubben?

– Jag tycker framför allt att träningsmiljön har varit fantastiskt bra. Vi har enormt kunnig tränarstab och man måste ju lyfta på hatten för fystränare och fysio för deras arbete. Under hösten när alla brukar vara slitna hade vi ju knappt några skador alls och det är mycket deras förtjänst. Sedan tror jag på klubben och laget och jag känner mig uppskattad i organisationen och då vill man ju gärna ge ännu mer tillbaka.

Hur ser du på säsongen 2018 för din egen del?

– Jag tycker att jag har spelat ganska bra och varit hyfsat jämn över året. Sedan är jag inte fullt ut nöjd med min säsong och jag hoppas kunna utvecklas inom flera områden under 2019. Framför allt så känner jag att jag kan ta större ansvar som ledare och pådrivare i truppen. I år har jag försökt att vara det på planen men jag kan nog ta en större roll vad gäller allt som händer mellan matcherna.

Det låter riktigt bra, det ska bli kul att följa din fortsatta utveckling under 2019.

– Tack ska du ha, det känns väldigt bra för min del också och både jag och laget som helhet går in i det nya året med mycket revanschlusta