bergholtz

Marcus Bergholtz klar för GAIS inför 2018

Marcus Bergholtz, med rutin från både Allsvenskan och Superettan, är klar för GAIS inför säsongen 2018.

Arbetet med att sätta truppen inför den kommande säsongen har gått på högvarv sedan den viktiga segern mot Varberg för två veckor sedan. Tidigare har Grönsvart rapporterat om ett par spelare som lämnar klubben inför 2018 och därför är det roligt att nu också kunna berätta om årets första nyförvärv.

Det är den välmeriterade mittfältaren Marcus Bergholtz som ansluter till Grönsvart och han kommer närmast ifrån Utsiktens BK. Därmed också sagt att det är en spelare som Bosko Orovic har bra koll på sedan tidigare och GAIS-tränaren kommenterar nyförvärvet så här:

– Marcus är en mycket duktig central mittfältare som definitivt kommer höja konkurrensen om platserna i startelvan. Han är trygg med bollen och kommer att passa bra in i vår spelfilosofi och jag ser honom främst som en kandidat för någon av de mer defensiva centrala rollerna. Dessutom är det här en riktig ledartyp både på planen och i omklädningsrummet och det kommer också att vara ett viktigt bidrag under den kommande säsongen.

Bergholtz har tidigare i sin karriär spelat i Helsingborgs IF, Östers IF och Ängelholms FF och har gjort 48 matcher i Allsvenskan och 99 i Superettan – och den minnesgode kommer säkert ihåg honom från tidigare möten med Grönsvart. Den snart 28-årige skåningen har också fem kvalmatcher till Champions League och Europa League i sitt CV ihop med 9 U-landskamper och ett provspel med West Ham i unga år. Bosko Orovic kommenterar vidare:

– Marcus har helt klar med sig viktiga erfarenheter från elitnivå från sina tidigare klubbar och närmast kommer han ifrån en riktigt bra säsong i Utsikten. Han var kapten i Ängelholm 2016 och är van att ha en bärande roll i ett lagbygge. Dessutom är han med sin utmärkta fysik rustad för att kunna spela 30 matcher per säsong.

– Jag är riktigt nöjd med att vi kan knyta Marcus till klubben, inte minst eftersom det var flera klubbar i Superettan som var ute efter hans signatur.

Kontraktet är skrivet över 1+1 år. Välkommen till GAIS, Marcus!

Bildcredd: hd.se