Publik-6

Makrillarna stöttar Gaisvallen under derbyt

Fotbollsälskarnas julafton är snart här och inte minst för supporterföreningarna som laddar för en riktig derbyfest. 

Efter en något ojämn start för tränare Orovic har GAIS nu plockat två raka segrar på hemmaplan vilket lett till att GAIS precis kunnat passera rivalen Örgryte IS FF inför derbyt. Klubbarnas närhet i tabellen gör såklart derbyt ännu viktigare i kampen om Göteborg vilket väntas locka extra publik. Ett sådant derby är inte bara en fotbollsfest utan ett ypperligt tillfälle för supporterföreningarna att skapa trevliga kringarrangemang.

En av dessa är Makrillarna som nu kommer ta i från tårna för att få så mycket ut av derbyt som möjligt. Temat denna gång blir inte bara att klä Gamla Ullevi i grönsvart, Makrillarna kommer även jobba för ett annat syften denna gång. GAIS.se har varit i kontakt med Makrillarnas ordförande Tor Berggren som berättar mer.

– Derbyna lockar alltid extra publik, däribland gaisare som inte går mer än när det är derbyn. Vi räknar med att många av dessa behöver uppdatera innehavet av GAIS-souvenirer så vi satsar lite extra på att kunna erbjuda ett riktigt bra utbud.

Det sägs att ni samlar ihop pengar till ett speciellt syfte under derbyt?

– Det stämmer, vi har bestämt oss för att vinsterna vi gör under de sista matcherna kommer att gå till projektet GAIS-vallen och det gäller såklart också derbyt. Så det kan ju vara bra att veta för alla gaisare att köper med en halsduk, t-shirt eller något annat i våra stånd så bidrar man också till en ny konstgräsplan och hjälper till att göra GAIS förutsättningar för framtiden lite bättre. Kanske det kan göra att vi framöver kan plocka ännu fler poäng på konstgräs…

Var kan man hitta er på derbyt?

– Vi kommer att stå på två ställen, dels precis innanför entré 5 närmast Göteborgs tingsrätt samt innanför entré 4 vid Gunnar Gren-statyn. Det kommer alltså snarare att vara ganska svårt att missa oss.

Vad förväntar du dig av matchen?

– Det känns som att GAIS är på hugget nu. Man märker att spelarna kämpar mer och är aggressiva i varje situation vilket jag hoppas även blir matchbilden i derbyt. Därför tror jag inte på en 0-0 match igen. Detta känns som en seger till GAIS!

Text: Philip Morsten

Inför matchen

Detaljerna
Vad: GAIS – ÖIS FF
När: Måndag 4/9 kl. 19.00.
Var: Gamla Ullevi.
Domare: Jim Pettersson.
Avstängda: Niclas Andersén, GAIS.

Biljetter
Om det är någon gång det gäller att köpa förköp så är det till derbyt. Du löser din biljett enklast via denna länk. Och tänk på att köpa på rätt sektion så att entrépengen kommer GAIS tillgodo – tack på förhand!