Publik-14

Makrillarna satsar på Gratismatchen

En av årets största matcher står för dörren och det innebär stora satsningar för supporterföreningarna. En av dessa är Supporterklubben Makrillarna som inte sparat på krutet när GAIS tar emot Brommapojkarna på Gamla Ullevi.

GAIS.se har varit i kontakt med Nadja Häggström från Makrillarna som ser mycket fram emot matchen.

Efter fjolårets gratismatch mot Trelleborgs FF där 6 200 personer hade tagit sig till Gamla Ullevi förväntas en liknande siffra när BP besöker Gamla Ullevi. Detta är något som Makrillarna stöttar fullt då det bland annat tidigare är känt att Makrillarna kommer skänka 1,24 kronor till GAIS för varje inpassering på Gamla Ullevi på lördag. Det är dock inte det enda Makrillarna kommer bjuda på till gratismatchen enligt Nadja Häggström:

– Då gratismatchen alltid lockar mycket folk och framförallt mycket nytt folk är detta ett genuint tillfälle att skola in nya gaisare. Därför kommer vi dela ut 2017 års tredje nummer av Makrillen under gratismatchen. Makrillen är medlemstidning för Makrillarnas medlemmar men även officiell medlemstidning för GAIS. Därav perfekt för nya gaisare att läsa in sig på.

Var kommer ni att befinna er på lördag?

– Vi kommer att befinna oss dels vid entré 5 som vanligt, men vi kommer även att stå mitt emot, vid entré 4, där vi brukar stå när det är lite större matcher. Där kommer vi även att sälja souvenirer som vanligt. För den som vill ha matchtröjan finns nu även denna till försäljning och utlottning.

Vad tror du vi kommer se för match?

– Vi är mycket bättre än vad tabellen säger. Därför kommer nog BP att underskatta oss. Sedan är vi väldigt starka på hemmaplan. Jag tror att BP kommer vara starka i början men sedan visar vi vart skåpet ska stå och kör över dem med 3-0!

Idag gäller fri entré för alla på Gamla Ullevi och du behöver inte hämta ut någon biljett i förväg. För att göra inpassering så enkel och effektiv som möjligt så görs inte någon biljettkontroll på sedvanligt sätt. Välkommen till Gratismatchen! Och det är fortfarande inte för sent att stötta GAIS strävan att nå nya publikgrupper – du kan lämna ditt bidrag via denna länk.

Kom till Gamla Ullevi på lördag. Träffa Nadja, Makrillarna och alla andra gaisare på Gamla Ullevi på lördag och njut av gratis fotboll. Ses där!

Text: Philip Morsten

Inför Gratismatchen

Detaljerna
Vad: GAIS-BP
När: Lördag 30/9 kl. 17.00.
Var: Gamla Ullevi.
Domare: Robert Daradic, Helsingborg.
Avstängda: Inga avstängningar.

Biljetter
På lördag gäller fri entré för alla och vi tillämpar fri inpassering i kassorna på lördag. Du behöver alltså inte hämta ut någon biljett i förväg. Välkommen – och tack för att du tar med vänner och bekanta på matchen!

Stötta Gratismatchen
GAIS tackar på förhand för ditt bidrag till Gratismatchen, ett försök att nå nya publikgrupper och på sikt få fler att älska och följa Grönsvart. Du kan ge ditt bidrag via denna länk.

Matchtruppen
Damir Mehic, Tobias Johansson, Daniel Janevski, Niclas Andersén, Carl Nyström, Sebastian Möller, Mavroudis Bougaidis, Johan Svahn, Andreas Peterson, Daniel Bennassar Nilsson, Erik Westermark, August Wängberg, Anton Wede, Dusan Djuric, Simon Silverholt, Carl Wede, Dardan Rexhepi, Luka Mijaljevic och Alibek Aliev.

Poängligan
Inför Gratismatchen mot BP ser GAIS interna poängliga ut som följer:

  • 6 poäng: Luka Mijaljevic (5+1).
  • 3 poäng: Alibek Aliev (3+0) och Dardan Rexhepi (2+1), Calle Nyström (2+1) och Dusan Djuric (1+2).
  • 2 poäng: Andreas Peterson (2+0), Simon Silverholt (2+0), Malkolm Moenza (1+1), James Sinclair (0+2), Johan Svahn (0+2) och Anton Wede (0+2).
  • 1 poäng: Alexander Leksell (1+0), Dan Keat (1+0), ), Steven Old (1+0), Sebastian Möller (0+1), Ajdin Zeljkovic (0+1), Daniel Janevski (0+1) och Niclas Andersen (0+1)

Varningsligan
Inför Gratismatchen mot BP ser GAIS interna varningsliga ut som följer:

  • 5 varningar: Niclas Andersén och Calle Nyström.
  • 4 varningar: Johan Svahn, James Sinclair och Erik Jonasson Westermark.
  • 3 varningar: Dan Keat, Alexander Leksell och Alibek Aliev.
  • 2 varningar: Dusan Djuric och Damir Mehic.
  • 1 varning: Daniel Janevski, Luka Mijaljevic, Dardan Rexhepi, Sebastian Möller, Mavroudis Bougaidis, Calle Wede och Anton Wede (som har en varning med sig från spel i HIF).