Makrillarna-2

Makrillarna laddar för premiärfest

Gaisare över hela landet laddar inför premiären i Superettan och supporterföreningen Makrillarna är inget undantag. Här laddar man för dubbla premiärfester!

Med ett par dagar kvar till bortapremiären mot Norrby sålde Makrillarna slut samtliga biljetter till sin bortaresa mot Norrby. Nu är förberedelserna omfattande för något som Makrillarna tror kan bli en riktig folkfest på Borås Arena. Dessutom är de övertygade om att folkfesten inte tar slut i Borås utan att den riktigt heta drabbningen kommer en knapp vecka senare mot Dalkurd på Gamla Ullevi.

Efter många år som en något mer vilande supporterförening har Makrillarna nu på allvar vaknat till liv. Under sin resa tillbaka till rampljuset har dem de senaste tre åren satsat på bussresor till bortamatcher i större utsträckning. Inför borta- och hemmapremiären har GAIS varit i kontakt med Makrillarnas nya ordförande Tor Berggren om deras förberedelser kring matcherna.

Grattis till ordförandeskapet, berätta lite hur du känner inför framtiden som ordförande.

– Det är fantastiskt roligt! Det känns som att vi verkligen är på gång nu. Under de senaste åren har vi kommit tillbaka och börjat synas igen efter lite moderniseringar kring föreningen. Vi har därför kunnat locka framför allt fler unga till föreningen vilket är viktigt. Därför känns det härligt att kunna hoppa på som ordförande nu med vinden i seglen!

Hur laddar ni inför bortapremiären mot Norrby?

– Vi har självklart ordnat resa med buss som till mycket är till för våra medlemmar men är såklart öppen för alla gaisare. Sedan kommer vi värma upp på en trevlig restaurang i centrala Borås tillsammans med andra tillresta. Därefter kommer vi sluta upp med andra supporterföreningar och gaisare på Borås Arena och sjunga fram GAIS så de ekar hela vägen till Göteborg!

Hur kommer det sig att ni satsat så mycket på bussresor?

– Vi har drygt 500 medlemmar som vi självklart tycker ska ha möjligheten att kunna åka på bortaresor med sin supporterförening. Därför har vi dessutom gett medlemmarna förmånen att alltid kunna åka med våra bussar för halva priset. Det är ett uppskattat koncept vilket gjort intresset växande under de tre senaste åren. Inför resan nu på söndag mot Norrby sålde vi slut biljetterna en knapp vecka innan avfärd. Detta ger ju såklart möjligheten att planera in fler bussar och resor framöver.

Hur kommer ni ladda upp inför hemmapremiären mot Dalkurd?

– Vi kommer vara på plats inför och under matchen för försäljning av våra nya souvenirer. Vi kommer även försöka driva på försäljningen av medlemskap så att fler kan avnjuta billiga bortamatcher framöver. Sedan kommer vi självklart vara med på både stå och sittplats och trycka fram GAIS till sköna tre poäng mot topptippade Dalkurd.

Något du vill hälsa alla makrillar inför premiären?

– Absolut, vi uppmanar alla att ta sig till Borås på söndag för att ge GAIS den bästa möjliga starten på året. Sedan är det obligatorisk närvaro på Gamla Ullevi den 8:e april. Då ska man dessutom se till att få med sig åtminstone halva bekantskapskretsen! Självklart hoppas vi på att alla som inte är medlemmar blir det så vi får ännu bättre snurr på bortaresorna framöver. Och om det finns några gaisare kvar där ute som inte skaffat årskort än så är det hög tid nu. Ses på söndag!

Text: Philip Morsten.

Publikinformation inför seriepremiären

Köp Bortakortet inför seriepremiären
Det finns fortfarande 15 Bortakort kvar och du gör ditt inköp på Gaisare.se. Det är det bästa sättet att se GAIS på bortaplan i år, dels för att det är en bra affär för dig men också för att du stöttar Grönsvart snarare än hemmalaget.

Du kan hämta ditt Bortakort på GAIS sista träning inför premiären på Valhalla, lördag 1/4 kl. 11.30-13.00. Om inte alla kort är sålda inför söndag så kommer GAIS dessutom att erbjuda försäljning utanför Borås Arena – men vi hoppas att alla korten är sålda innan dess.

Köp biljett till Norrby IF-GAIS
GAIS rekommenderar alla som inte köpt Bortakortet att förköpa biljett för att slippa köer. Du köper biljett till seriepremiären på Borås Arena här. Priserna är som följer:

  • Bortasektion, sittplats – Vuxen: 150 kr.
  • Bortasektion, sittplats – Barn/ungdom under 16 år och pensionär: 100 kr.
  • Bortasektion, ståplats – Vuxen: 100 kr.
  • Bortasektion, ståplats – Barn/ungdom under 16 år: Gratis.
  • Bortasektion, med Bortakortet: Gratis.

Observera att om du tänker gå in på en biljett för barn/ungdom under 16 så måste du vid uppmaning kunna styrka din ålder med ID-kort eller pass (eller motsvarande).

Åk med Gårdakvarnen till Borås
Gårdakvarnens bussar kommer avgå från Nya Ullevi mitt emot Skånegatans polishus klockan 12:00. De kommer även ha en buss som avgår 14:00 för dig som inte behöver lika lång tid att ladda upp i Borås. Resan kostar 150 kr tur/retur.

Köp Årskort
Du vet väl att du kan följa nedräkningen avseende hur många ytterligare årskort som GAIS behöver sälja för att nå årets budget. I dagsläget återstår det bara 26 kort för att vi ska nå målet och vi vädjar till alla Gaisare att stödja klubben på detta sätt. Tack på förhand!

Köp Årskort direkt
Du kan köpa ditt årskort via vår partner Ticketmaster via denna länk.

Delbetala ditt årskort
Använd denna länk för att få möjlighet att delbetala ditt årskort.