Sv-cup

Lottningen för Svenska cupens gruppspel är klar

Lottningen för Svenska cupens gruppspel har genomförts idag och GAIS hamnade i Grupp 1 där Atleterna får sällskap av AIK, Dalkurds FF och Kristianstad FC.

Här hittar du preliminär information om GAIS spelschema i gruppspelet men mer information om speldag och matchtid kommer närmare inpå.

Makrillarna kommer att inleda gruppspelet med att ta sig an anrika AIK. En klubb som har abonnerat på topplaceringar i Allsvenskan under flera år och i år tog Solnaklubben hem Stora silvret. Matchen mot Gnaget spelas helgen den 18-19 februari.

Det andraseedade laget i gruppen är Dalkurds FF, som alltså fortsatt har chans att leva upp till ledningens målsättning om att spela Champions League inom tre till fem år (räknat från våren 2016). Vinner man årets upplaga av Svenska Cupen och sedan Europa League 2017/18 så har man en biljett till den finaste av turneringar redan hösten 2018. GAIS möter Dalkarlarna i den andra omgången som spelas 25-26 februari.

I detta fall får sägas att det inte bara är information om dag och tid som är preliminär, utan också avseende var matchen ska spelas. Det går ju ett envist rykte om att DFF ska byta kommun och lämna Domnarvsvallen men vi kommer självklart också att gå ut med information om det längre fram.

Därefter avslutar GAIS gruppspelet med att ta sig an Kristianstads FC på hemmaplan helgen 4-5 mars. KFF spelar till vardags i Söderettan och tog sig i år in på en femteplats i serien bakom Öster, Norrby, Landskrona BoIS och Utsikten.

Välkommen att följa GAIS i Svenska cupens gruppspel!