Leonard-Pllana-1

Leonard Pllana klar för GAIS

Anfallaren Leonard Pllana är klar för GAIS och ansluter från Dalkurd FF under sommarfönstret.

Den 21 år unge forwarden är född i Mitrovica och har representerat tre svenska klubbar. Han slog igenom som 18-åring då han gjorde 17 mål på 24 matcher för Grebbestads IF i division 2 och flera klubbar var sedan intresserade av hans signatur. Bland annat så berättade media att GAIS sportchef hade kontakt med Pllana och ville se honom fortsätta sin karriär hos Atleterna, men tyvärr var det Dalkurd som fick förmånen att teckna kontrakt med den målfarlige anfallaren.

Under sin första säsong i DFF (2016) gjorde han 21 framträdanden och tre mål i Superettan, medan han under säsongen 2017 gjorde 23 matcher och fem mål i samma serie. Dock var han under detta år utlånad till Norrby IF för att få mer speltid än vad DFF kunde ge honom och i Boråsklubben blev hans poängfacit 3+3 under hösten.

Inför säsongen 2018 var han tillbaka i DFF:s trupp och har under året gjort fyra Allsvenska matcher för klubben. Nu har dock GAIS lyckats locka tillbaka Pllana till västkusten och tränare Bosko Orovic kommenterar klubbens senaste nyförvärv så här:

– Leonard Pllana är en snabb och stark anfallare med fin teknik. Han jobbar hårt och har förmåga att spela fysiskt när det drar ihop sig framför målet. Dessutom är han med sin fina vänsterfot en typisk poängspelare som kommer att kunna bidra till lagets utveckling tämligen omgående.

– Jag har haft koll på honom sedan han spelade i Grebbestad och när möjligheten att plocka över honom från Dalkurd uppstod så var det inget att tveka på. Vi har fört bra diskussioner med såväl klubben som spelaren och är glada för att Leonard kommer att spela i grönsvart under åtminstone 1,5 år.

GAIS hälsar Leonard Pllana välkommen till klubben. Avtalet är skrivet över säsongen 2019.