Lars Ternström

Lars Ternström ny tränare för GAIS Futsal damlag

GAIS Futsal kan idag stolt presentera Lars Ternström som ny tränare för GAIS Futsal damlag. Ternström är en av Sverige mest meriterade futsaltränare, som tagit två SM-guld på herrsidan och varit förbundskapten för såväl flicklandslaget samt herrlandslaget.

I samband med detta kommer GAIS Futsal nu för första gången delta i Regionala Futsal Ligan, RFL Södra Götaland, för närvarande den högsta serien på damsidan. RFL består av sex serier från norr till söder, som avslutas med ett slutspel där lagen gör upp om titeln Svenska mästare.

Lars Ternström har varit aktiv i GAIS under tre tidigare sejourer, men blir nu för första gången futsaltränare i klubben. Efter två år som assisterande tränare i GAIS A-lag i fotboll, samt två år som huvudtränare i Qviding, började han för sju år sedan träna futsal och har varit förbundskapten för både för herr- och flicklandslaget .

När han fick kännedom om satsningen på ett damlag hos GAIS Futsal var det en självklarhet att tacka ja till den spännande utmaningen som tränare.

”Laget är helt nytt i högsta serien och spelarna är oprövade på den här nivån, men målsättningen är helt klart att skapa ett lag med fart, fläkt och en karaktär som attraherar alla gaisare!” säger en motiverad Lars Ternström.

GAIS Futsal är även mycket glada att meddela att Emma Andersson och Lars Bernhardsson blir lagets assisterande tränare. Andersson kommer senast från IFK Uddevalla Futsals damlag som assisterande tränare och Bernhardsson har de två senaste säsongerna varit involverad i GAIS Futsals herrlag. Staben kommer även att bestå av målvaktstränare Tobias Granberg, som varit aktiv i Torslanda IK Futsal.

GAIS Futsal är en fristående förening bildad 2015.