Tom-Söderberg-3

Landslagsmeriterade mittbacken Tom Söderberg provtränar med GAIS

Tom Söderberg som tidigare representerat BK Häcken, IF Elfsborg och Dalkurds FF provtränar med GAIS med start i morgon, fredag.

Söderberg fick A-lagskontrakt med Häcken 2007 och spelade sex säsonger för klubben i såväl Superettan som Allsvenskan. Under de första åren hade han till att börja med svårt att slå sig in i laget men sedan blev det ett genombrott med buller och bång. Under 2009 växte han ut till en stöttepelare i laget och visade sådana kvaliteter att Erik Hamrén belönade hans utveckling med en landslagsplats i januari 2010.

I september 2012 skrev han på för Elfsborg och anslöt Boråsklubben inför säsongen 2013. Men tiden hos de gulsvarta blev inte den framgång som han hoppats på. Under 2013 blev det 18 matcher och tre mål för klubben vilket är bra med tanke på att han fick delar av säsongen förstörd av skador. Men året efter visade klubben bristande förtroende för honom och skickade iväg honom på lån till först grekiska Appolon Smyrnis och sedan Sogndal i Norge.

Inför 2015 bröt han kontraktet och flyttade tillbaka till Häcken men tyvärr fick han säsongen helt spolierad av skador. För att få en nystart i karriären flyttade han inför 2016 till Dalkurd men inte heller tiden där blev vad han hoppats på.
Nu är han efter två tunga år äntligen hel igen och redo för att visa sina kvaliteter på planen. Kanske kan ett provspel hos Atleterna vara ett första steg mot ett mer framgångsrikt fotbollsår än vad de två tidigare åren varit.

Benjamin Westman kommenterar provspelet så här:

– Tom har haft otur med skador under de senaste åren men vi vet ju att han är en riktigt duktig fotbollsspelare. Nu har han varit hel under hösten och har under ett antal månader genomgått ett specialprogram för att stärka kroppen i syfte att undvika skador framöver. Nu får han chansen att visa att han håller både fysiskt och på planen och vi ser fram emot att ha honom hos oss under den kommande veckan.

– Han var ju i Dalkurd förra året men kom inte längre än att vara back-up och med tanke på hur bra backlinje DFF hade förra året så är det inte mycket att säga om. Hans främsta konkurrent var ju Jesper Nyholm som hade en kanonsäsong och det är enkelt att förstå att de hade honom som förstaval. Men egentligen hade de kunnat använda honom i flera positioner i backlinjen för i Häcken spelade han både ytterback och mittback och har funkat bra i båda rollerna.

– Sedan kan man ju tillägga att det faktum att han vill provspela hos oss visar att han verkligen är intresserad av att vara i GAIS och det är också en viktig aspekt av saken. Sedan får vi se vad vi kommer fram till, båda parter ska ju trivas med varandra och vi ska hitta ett fungerade avtal. Men nu gäller först och främst att jobba ihop under en vecka så får vi se vad vi kommer fram till.

Vi hälsar Tom välkommen på provspel hos GAIS.

Fotocred: dt.se