nystrom2017

Lagkaptenen Carl Nyström förlänger med GAIS

GAIS lagbygge inför nästa års säsong fick idag klart med ytterligare en grundbult då lagkaptenen Calle Nyström förlängde sitt kontrakt med klubben med två år.

GAIS fortsätter att bygga vidare på sin trupp inför kommande säsong. Nu står det också klart att mittbacksgiganten Calle Nyström sällar sig till samma skara och tänker sig lyssna till tränare Bosko Orovic instruktioner de kommande två åren. Något som Bosko är mycket nöjd med:

-Han har bindeln och har fått den av andra och har fått den av mig. Han tar väldigt mycket ansvar och tar till sig ledarrollen både på och utanför planen. Ett föredöme som aldrig ger upp eller aldrig viker ned sig. Det är väldigt få spelare som är sådana idag. Det är absolut en ledare av rang!

6 Carl NyströmNytt kontrakt 2017-10

Calle kom till GAIS från IK Sirius inför säsongen 2016 och har två starka säsonger bakom sig. Han har varit förstaval i mittlåset under de tränarkonstellationer han haft. När StevenOld lämnade föreningen tidigt i somras fick han också äran att dra på sig den gula lagkaptensbindeln. Den reslige värmlänningens ledaregenskaper och hjärta är något som sticker ut och kommer föreningen väl till gagn. Och det är en mycket nöjd värmlänning som kritat på sitt nya kontrakt:

(Bild med Calles ryggpartner Arrow och tröjpartnern Specialkarrosser AB)

-Först och främst är det en ära att få spela i föreningen under två säsonger framöver. Fantastiskt kul och jag ser verkligen fram emot att fortsätta kämpa uppe på gården och spela på Gamla Ullevi för vår publik. Det ska bli jättekul!

En stor anledning till att det finns en signatur på det framlagda kontraktet är just tränare Orovic:

-Det var egentligen Boskos tankar om hur han ska försöka driva GAIS framåt samtidigt som jag har en roll i GAIS som är stimulerande. Att få vara lagkapten och spela i föreningen med ett engagemang som är speciellt och väldigt starkt. Laget ska fortsätta bygga på det som vi gjort sedan i somras och under hösten. Sedan är väldigt kul att vinna matcher med GAIS, det är det bästa som finns!

-Jag kände inte till honom tidigare, men han har moderna tankar kring försvarsspelet och sättet att spela fotboll på. Den största orsaken är att jag vill utvecklas och bli ännu bättre och jag kan göra det i föreningen som det ser ut just nu.

Hur ser du på säsongen 2018 med den satsning som GAIS nu gör?

-Med tillförsikt absolut! Vi tar med oss de bitarna som vi lärde oss under hösten och vi har en väldigt stark grupp och lag. Sedan om Bosko kan krydda med spelare han verkligen vill ha in, så blir det än bättre. Men vi har en lång resa att vandra, vi blev nia i Superettan och kontraktet blev klart i sista omgången. Men det känns absolut som om föreningen är längre fram än tidigare när jag varit i klubben både i laget och i övriga organisation. Det kräver ett hårt jobb och vi tar en dag i taget. Det ska bli kul att köra igång ordentligt i januari.

Dessutom fick vi under året se en ny sida av kaptenen då han stod för fyra mål. Med det blev han sällskapets näst bästa målskytt och frågan är om han siktar på tvåsiffrigt nästa år:

-Haha, jag vill göra så många mål jag kan. Jag tackar Dusan (Djuric) som hade assist till alla målen så det är tack vare honom. Det är klart jag vill göra mål och bidra men framför allt ska vi fortsätta hålla nollor. Vi hade väl 10 eller 11 hållna nollor under säsongen?  Det ser jag också som en viktig del att vi får fortsätta jobba på med Damir (Mehic, målvakt). Jag tänkte efter sista matchen i höstas att det måste bli mer!

6 Carl NyströmNytt kontrakt 2017-13
Mer kommer det bli och tränare Orovic är positiv till både hur hans bygge inför kommande säsong ter sig och att man redan nu fått en av de viktigaste bitarna på plats i och med Calles kontrakt.

-Det är väldigt viktigt för mig och för klubben! Calle har visat sig vara en enormt stark ledare när det blåst väldigt hård motvind. Det är en enormt viktig grej, han är min kapten och en kille som samlar gruppen. Han är en suverän ledare.

Hur ser du på bygget inför säsongen 2018?

-Det ska bli fantastiskt kul! Det ska bli otroligt rolig att sätta prägel på laget, jag har verkligen sett fram emot det. Fan låt mig lösa detta så jag kan sätta min prägel! Jag söker ledare och värvar in spelare för det. Inte en eller två utan flera som ska lösa det tillsammans, det kommer ge effekt.

Och så har du ju förlängt med en målskytt också!

-Haha, ja, vi gjorde ju inte så mycket mål framåt så vi fick öva extra på fasta situationer och det gav ju resultat!

GAIS är glada att Calle skrivit på och framtiden får utvisa om han mäktar med att göra tvåsiffrigt nästa år.

Text: Daniel Björnalm