A-IMG_0742

Läget i truppen inför matchen på lördag

Försäsongen rullar på bra för GAIS som idag genomförde ytterligare träningspass för att göra laget redo inför den kommande säsongen. Jag tycker att det ser fortsatt bra ut och linjerna i spelet kommer allt mer, rapporterar Benjamin Westman efter dagens värv.    

Snö och kyla stoppar såklart inte GAIS från att fortsätta förberedelserna inför årets upplaga av Superettan. Laget är nu inne i en period där man kör sex träningspass och har en match per vecka. Fyra träningar per vecka går på Valhalla och har fokus på att träna på moment i spelet och två av träningarna är rena fyspass och genomförs på Gaisgården.

Idag körde truppen dubbla pass och man inledde dagen på Valhalla. Då var GAIS senaste nyförvärv, Dusan Djuric, på plats för att genomföra sin andra träningsdag ihop med de nya lagkamraterna. Dusan som blev klar så sent som i lördags har själv gjort bedömningen att han behöver två veckor till att vara tillbaka i god matchform.

A-IMG_0731

En annan spelare som anslöt till årets trupp lite senare än övriga är Dardan Rexhepi. Men efter några veckor ihop med laget början han komma ikapp och i lördags gjorde han ju sin årsdebut i den grönsvarta tröjan då han spelade sista kvarten mot Norrby. Idag visade han att han har kommit in i tempot igen och han såg het ut på träningen då han i en spelövning matchades på topp ihop med Luka Mijaljevic.

A-IMG_0658

Men det är många spelare som visar framfötterna på träningen och Benjamin Westman kommenterade efter densamma att han är nöjd med gruppens utveckling och att linjerna i det egna spelet sitter allt mer.

– Killarna tar till sig grymt fort, vi pratar om hur vi ska spela, testar och korrigerar och det går framåt hela tiden. Det är ju många som ska komma in i laget även i år men vi ligger klart bättre till än förra året.

En som var pigg på dagens pass var Andreas Peterson som verkar växa in i GAIS-kostymen i rask takt. Han var ständigt spelbar under dagens övningar och fördelade bollarna vidare med självklarhet. ”I love it”, skrek Benjamin Westman över Valhalla då Andreas, Malkolm Moenza och Luka kombinerade vackert i den tidigare nämnda spelövningen.

A-IMG_0735

Men det saknades också några spelare på dagens träning. James Sinclair som fick bryta matchen mot Norrby är tillbaka efter den smällen, men fick stå över dagens träning på grund av sjukdom.

Calle Nyström tvingades ju också bryta matchen i lördags och han har undersökts noggrant i veckan, bland annat har han röntgats två gånger. Tack och lov visade bilderna att han inte har några skelettskador och tränare Westman tror att det kan handla om cirka 14 dagars rehab för Calle.

Dan Keat var med på träningen med deltog inte i övningarna med gruppen. Han kommenterade sin rehab så här:

– Allt går enligt plan men vi har bestämt att vi tar det försiktigt denna gången. Det är viktigt att det blir rätt snarare än att det går fort och jag vill komma tillbaka för att spela 30 matcher i år, inte fem. Försäsongen är lång och det är nästan två månader kvar till premiären och jag siktar på att kunna vara delaktig i träningsmatcherna längre fram.

Nästa match är som bekant mot Tvååkers IF på lördag och i morgon kan du på GAIS.se läsa om hur machtruppen ser ut. Välkommen att stötta Atleternas jakt på ytterligare försäsongssegrar på Valhalla lördagen den 11:e februari, kl. 15.00.

A-IMG_0645