GAIS-Brage-1

Kryss mot IK Brage

Trots ett tidigt ledningsmål fick GAIS nöja sig med 1-1(1-1) i hösthemmapremären mot IK Brage.

Förutom målet var Janevskis återkomst efter längre skadeuppehåll några av få glädjeämnen. Det sistnämnda fördunklades en aning när Daniel fick sitt andra gula i matchens slutskede.

Matchens målmässigt lyckosamma inledning kom på en omställning där Ajdin Zeljkovic i en tuff närkamp på egen planhalva fick fram en djupledsboll till Edin Hamidovic som trots hårduppvaktning tog sig fram till avslut i Brages straffområde. Gästernas målvakt gjorde en fin parad, men parallellt med Edin hade nyförvärvet Karl Bohm ångat på och han kunde ohotad trycka in returen.

Trots den fina starten hade GAIS svårt att få ordning på spelet. Ingen av hemmaspelarna tycktes bekväm med att hålla i bollen, felpassen dominerade och det var ett högt pressande Brage som tog över allt mer. Drygt 20 minuter senare kom också kvitteringen, gästernas Marcus Astvald slog in 1-1 i något som såg att ut att vara en offsideposition, men domarteamet – som efter matchen fick visst medhåll av Gaiskaptenen Nyström – menade att bollen kom till Astvald från en gaisspelare och att målet därmed var korrekt.

Mot slutet av halvleken tvingades hemmalaget dessutom till ett byte då Marcus Bergholtz gick ut med känningar efter en smäll han fått på träning tidigare i veckan.

Dusan Djuric kom in och några minuter senare blåste domaren av en dålig , stökig och grinig första halvlek som förutom två mål även innehöll utdelandet av sex gula kort varav fyra till GAIS (Östling, Hamidovic, Andersén och Zeljkovic).

Andra halvlek inleddes med en stark period för Brage som lyckades nita fast GAIS på egen planhalva under oroväckande långa perioder. När GAIS lyckades få till omställningar stannade dessa oftast upp av hemmaspelarna själva som framför gästernas straffområde och började sidledsspela eller passa bakåt, vilket i de flesta fall ledde till att Brage tog bollen och gick till nya attacker.

Men efter en timmes spel tog GAIS över allt mer, mycket tack vare Dusan Djuric och dennes förmåga att hålla i bollen och dessutom leverera den till rätt och bästa adress. GAIS tycks dessutom vara ett av seriens bäst fysiskt tränade lag, Brage gick på knäna i matchens slutskede och ett hårt arbetande grönsvart hade mycket väl kunnat få in segermålet när slutet var några minuter bort. Men där skärpan i avgörandets stund finns inte riktigt och GAIS fick nöja sig med en poäng och kan nu konstatera att det definitivt är närmare till bottenstrid än häng på seriens topplag.

Matchen i korthet

Laget
Damir Mehic – August Wängberg, Calle Nyström, Daniel Janevski, Niclas Andersén – Niklas Olsson, Marcus Bergholtz (Dusan Djuric, 40), Andreas Östling – Ajdin Zeljkovic (Carl Wede, 53), Edin Hamidovic, Karl Bohm (Jesper Westermark 73).

Målen
1-0 Karl Bohm.
1-1 Marcus Astvald.

Publik
2309, bara gaisare.

Poängligan

GAIS interna poängliga ser just nu ut som följer:

7 poäng: Edin Hamidovic (6+1).
6 poäng: Jesper Westermark (6+0).
5 poäng: Andreas Östling (3+2).
4 poäng: Calle Wede (2+2) och och Jonas Lindberg (1+3).
3 poäng: Ajdin Zeljkovic (3+0), Marcus Bergholtz (1+2).
2 poäng: Dusan Djuric (2+0), Aiden Harvey (0+2).
1 poäng: Karl Bohm (1+0), Niclas Andersén (0+1) Johan Svahn (0+1) och Niklas Olsson (0+1).