Kryss med mersmak för GAIS

Grönsvarts tredje träningsmatch för säsongen var ett klart fall framåt. Den sista skärpan saknades dock vilket gjorde att man fick nöja sig med 0-0 mot Trollhättan.

Atleterna inledde frejdigt och tog per omgående tag i taktpinnen. Man hittade vägar att spela sig igenom Trollhättans försvarslinjer och hade ofta bollen i sista tredjedelen. Väl där saknades skärpan, för det fanns absolut lägen för grönsvart att ta ledningen både en och två gånger. Allra närmast var Marcelo när han efter en målvaktsretur fick öppet mål men lyckades med bedriften att missa detsamma.

De första 30 minuterna är GAIS bästa hittills den här säsongen. Ungefär när halvtimmen hade passerat drog man ner på tempot och lät Trollhättan komma in i matchen. Man hade alltjämt ett stort bollinnehav men blev för bekväma när motståndarna backade hem djup ner på defensiv planhalva. 0-0 i halvtid kunde lika gärna varit 1 eller 2-0 i grönsvart favör.

Den andra halvleken bjöd på något lägre tempo och ett bollinnehav som var mer jämnt fördelat än i den första diton. Grönsvarts vassaste vapen var i samband med fasta situationer där Calle Nyström flera gånger om var vippen att sätta dit lagets första mål för säsongen.

Mot slutet byttes ett antal juniorer in som återigen fick chansen att visa upp sig. Det märktes främst genom att skottvilligheten ökade betänkligt på gott och ont. Sammantaget var det lagets klart bästa match hittills. Man satte försvarsspelet och släppte knappt till någon hundraprocentig målchans. Framåt kunde man se mönster i anfallsspelet som lovar gott inför framtiden. Individuellt var återigen Martinsson den spelare som stack ut mest och har potential till att bli en riktig publikfavorit framöver.

Text: Andres Kriisa

Laget (3-4-3)
30. Oscar Ekman
6. Carl Elfgren Nyström
18. Boris Lumbana
14. Jesper Brandt
13. Fredrik Martinsson
20. Predrag Randjelovic
8. Joackim Åberg
25. Anton Snibb
19. Julius Johansson
9. Paulo Marcelo
10. Mervan Celik

Följande spelare byttes in i den andra halvleken:
Kenan Karaduz, Emil Krenauer, Philip Arnberg, Donat Zejnullahu, Julius Lindberg, Youssef Fayad, Adam Wästlund, Gustav Kristensson, Sebastian Bertolozzi och Malte Runevik.

Publik: 450, bara gaisare.