j_l

Kollektiv insats tog Jonas Lindberg till klubben

GAIS knäpper konkurrenter i allsvenskan och superettatoppen på näsan och signar Jonas Lindberg på två år. Efter en lång process har det äntligen blivit klart med en spelare som Bosko länge velat knyta till sitt lag. Men resan dit har krävt en kollektiv insats värd att nämna och hylla.

-GAIS hade egentligen inte utrymmet i spelarbudgeten för den här typen av värvning men Bosko vill verkligen ha Jonas så vi fick bli kreativa, säger Erik Bergkvist klubbchef i GAIS.

Supporterföreningarna Gårdakvarnen, Makrillarna, GAIS Tifo, Grönsvart Göteborg och Gaisare Stockholm har alla varit delaktiga i värvningen. Likaså har ett större antal privatpersoner och partners också ställt upp med sitt stöd.

-Det var inte någon som sa nej när frågan ställdes och ett trettiotal riktade insatser har hjälpt oss att lyfta spelarbudgeten för att gå på Jonas Lindberg, säger Bergkvist.

Många bäckar små blir en flod. GAIS vill tacka alla som fått frågan för insatsen och vi vill att ni skall veta att ni gjorde detta möjligt.

-Nu låter vi Bosko bygga upp detta under 2018 så ser vi var det tar oss inför nästkommande år. Det är först då som en rejäl ansats beräknas kunna genomföras, säger Bergkvist.

Jonas Lindberg kommer spela i tröja nummer 10.