s23_problem

Klubbreflektioner gällande service och säkerhet från premiären

Hemmapremiären är genomförd efter en återgång till det arenaupplägg som senast användes 2015. Vi hade en del barnsjukdomar och arenans nya numrering av entréerna ställde till det både på årskort och i lösbiljetter. Vi vill tacka för det stöd som laget fick genom både sång och tifo, genom en inramning som stundtals var magisk.

Hade du problem med ditt årskort eller helt enkelt inte fått det ännu mejlar du kansli@gais.se snarast möjligt så hjälper vi dig.

KLACKENS PLACERING
GAIS har valt att placera klacken på en uppskattad men också kontroversiell plats på arenan. Ovanför både familjeläktaren, pressläktaren och platser för GAIS egna personal samt i närhet till spelare och ledare. Vi har valt denna placering för att all vår publik skall kunna se fotboll på bästa möjliga sätt. Vi vill alltså värna den unika placeringen vår klack nu har då vi tror att tifon och sång gör vårt lag bättre och ökar den positiva upplevelsen för övriga åskådare. Vi har nu fått mängder med åsikter om detta till oss från människor som upplevt problematik kring placeringen av klacken.

NEDANFÖR KLACKEN
Under klacken sitter gaisare, med årskort sen flera år tillbaka, på läktare K. Centralt sitter också skrivande press, men också vår egen personal som ideellt hjälper till med matchernas genomförande. Och inte minst har vi också familjeläktaren med barn och äldre nedanför på läktare M. Från alla dessa håll har vi fått synpunkter på nedfallande föremål och stänk.

GAIS vill därför kraftfullt tydliggöra att med den placeringen klacken nu har följer ett stort ansvar.

Det är absolut förbjudet att kasta in saker på plan, oavsett genomuselt beteende från spelare i motståndarlaget. Skrik och gapa, sjung och stötta, men INGET fysiskt föremål skall lämna den övre läktaren och fara in på planen eller ner på sektionerna under.

Saker som kastas in genererar böter för föreningen och ökade kostnader kopplat till säkerhetsarbetet genom mer krav från ligan på bemanning och visitation.
Det är pengar som GAIS inte har.

Det är också ett beteende som GAIS inte vill ha eftersom det är avskräckande för övrig publik som vi också är mycket beroende av.

Nästa match spelas mot Helsingborgs IF lördag 22 april kl 16.
På denna match måste läktarlösningen fungera.

Vi vill behålla Sektion 23. Hjälp oss och er själva att göra det.

Annica Dohsé, Säkerhetsansvarig
Jonas Nordström, SLO
Pernilla Andersson, Säkerhet & Evenemang GAIS styrelse
Erik Bergkvist, Klubbchef