Stå Upp För Fotbollen | GAIS
suff

Stå Upp För Fotbollen

OM STÅ UPP FÖR FOTBOLLEN (SUFF)

Vad är det vi gör

Vår vision är enkel och tydlig. Vi vill ha en fotboll som inte förknippas med våld och huliganism, en fotboll som bejakar alla supportrar som älskar sitt lag och sporten. Vi vill ha evenemang som det känns självklart att ta sina barn till, där vi möts av en positiv stämning och en miljö utan hot och ilska. En fotboll som tar ansvar och vi alla kan vara stolt över!

Varför

Vi vill bejaka allt det positiva med fotbollen, sätta fingret på allt den ger till vårt samhälle och dess medborgare. Samtidigt har vi respekt för att många ser annat när de tänker på fotboll. ALLA inom svensk fotboll måste börja ta ansvar för vad de tillför fotbollen.

Genom att bland annat genomföra en kampanj för positiv läktarkultur och ge ekonomiskt stöd till de klubbar som har störst utmaningar, och genom att marknadsföra det gemensamma målet om en positiv läktarkultur på våra idrottsarenor, är målet att tillsammans skapa en ljus framtid för svensk fotboll.

SLO – Föreningar

Inom ramen för ”Stå upp för fotbollen!” har vi ett projekt tillsammans med fem klubbar som fått möjligheten att anställa en Supporter Liaison Officer (SLO) som ska klubben att intensifiera sitt arbete kring läktar-, publik- och säkerhetsfrågor.  Vi hoppas att det ska leda till ett mer uppsökande och proaktivt arbete hos klubbarna vi stöttar, för att motverka den framtida rekryteringen till våldsamma grupperingar. Många klubbar i Sverige arbetar redan i dag med sina supportrar, både för att stärka klubbens varumärke och anseende, men självklart också för att bredda sitt kundunderlag.

Läs mer om SLO-funktionen HÄR

I GAIS 2016 delas SLO-funktionen av Erik Bergkvist, Jonas Nordström och Johannes Holmblad. Erik som är heltidsanställd av GAIS nås på epost erik.bergkvist@gais.se eller @BergkvistErik på Twitter. Johannes och John arbetar som match-SLO:er.

Sedan augusti 2016 har Erik släppt SLO-biten men kommer fortsatt vara tillgänglig enligt ovan.