GAIS i samhället | GAIS
csr_GAIS

GAIS i samhället

Mer än fotboll

I klubben finns ett oräkneligt antal olika nationaliteter bland ungdomar och
anställda och det är något vi är stolta över. Vi är med och formar dagens
samhälle direkt i vårt dagliga arbete. Lagidrotten med dess grundläggande
värderingar bygger människor mot ett och samma mål, som direkt förs med ut
i samhället.

Hur föreningen agerar och verkar i samhället ger avtryck. Vi vet att det genom
vår klubb går att göra skillnad. Vi ser det varje dag och vi vet vad vi kan uppnå.
För många av våra partners är vi ett verktyg som kanske saknas i den egna
verksamheten. Vi finns här för er och har en färdig plan för hur ni kan bidra
positivt genom oss. Vårt arbete är viktigt att stötta då vi har en tydlig strategi för
att göra Göteborg ännu bättre och vårt land ännu öppnare.

Vi motiverar ungdomar i Göteborgs ytterområden till ett aktivt idrottsliv och
har goda resultat från Gårdsten där vi tillsammans med Gårdstensbostäder
utvecklar stadsdelen. Vi vill nu bidra i ännu fler stadsdelar.

På läktarna har vi under senare år sett en förändring åt det håll vi vill, med mer mångfald och ett kraftigt förbättrat och inkluderande arenaklimat. Gamla Ullevi är en av våra
integrationsplattformar och vi bjuder ofta in till match helt gratis. Vi upplever
våra medlemmar som väldigt stolta över vårt arbete och den allmänna uppfattningen
i samhället är samma som vår. Att vi är i framkant.

Vi ställer också upp för de kanske mest utsatta i Göteborg, de som hamnat
snett och behöver hjälp tillbaka in i samhället. Genom samarbetet med Gatutidningen
Faktum stärker vi tidningen i stor omfattning. Faktums värderingar
följer våra egna och vi är väldigt stolta över att kunna bidra genom dem.
Med samma intention har vi samarbeten med flera andra organisationer som
hjälper till med nystartsjobb och praktikplatser för människor som behöver ta
sig ut i arbetslivet.

Som en av Sveriges mest etablerade fotbollsklubbar väljer vi att ta ansvar, och
vi ser det som en självklarhet. Vi vill bidra till ett bättre samhälle. Och vi vill göra
det mer än vad andra klubbar gör, och mer än vad vi har resurser till.

Genom er kan vi göra ännu mer. Använd oss.

Faktum och GAIS samarbetar

Två parter med lika stora intressen för människors lika värde inledde ett samarbete 2015 som inte har något fastställt slutdatum. Tillsammans skall vi stärka varandras varumärken men framförallt lyfta samhällsfrågor i syfte att främja integration.

Genom informationsspridning och ett ställningstagande i samhället vill GAIS visa föreningens ståndpunkt om alla människors lika värde.

– Självklart att två uppstickare ska jobba ihop, sa Faktums dåvarande VD Åse Henell.

Västra Götalands gatutidning Faktum och GAIS skrev på GAIS födelsedag den 11 mars 2015 under ett samarbetsavtal. Det handlar om ett exklusivt samarbete inom herrfotbollen där de båda parterna planerar att använda varandras nätverk och kontakter för att växa tillsammans.

– Faktum är outsidern som vill uppåt och framåt. Resultatet ska alltid överglänsa förutsättningarna och detsamma gäller för GAIS, sa Åse Henell, dåvarande VD på Faktum.

Avtalets skrevs inledningsvis på två år med en målsättning och ambition att skapa ett långsiktigt samarbete. Syftet med samarbetet är att tillsammans utveckla och stärka parternas respektive marknad. Avtalet har nu förlängts ytterligare.

I samband med GAIS hemmamatcher kommer försäljare från Faktum att sälja tidningen på Gamla Ullevi vilket känns oerhört positivt. Att ta tillvara på varandras nätverk och tillsammans hitta nya möjligheter för utveckling under året känns inspirerande från bägge parter. Och självklart kommer vi få se Faktums logga på GAIS matchdräkt.

-Många av våra försäljare har GAIS närmast hjärtat och jag tror att många GAIS-supportrar är Faktumläsare. Vi står varandra nära, säger Åse Henell, Faktums VD.

GAIS-Gardsten-MJ_WEB-1

Gårdstensbostäder och GAIS bedriver fotbollsverksamhet i stadsdelen

Måndagen den 9 maj 2016 skrev GAIS och Gårdstensbostäder under samarbetsavtal för fotbollsaktiviteter i Gårdsten. Från mitten av augusti startar GAIS fotbollsträning på onsdagar för tjejer och killar mellan 6 till 12 år i Gårdsten. Det hela startade på Gårdstensdagen den 11 juni och vecka 26 blir det sommarfotboll i Gårdstensdalen för alla barnen.

Alla barn kan anmäla sig till Sommarfotbollen. Det kostar 30 kr/barn och då ingår både tröja, shorts, strumpor, vattenflaska och klädpåse.
Kontakta Hasse eller Salma på Gårdstensbostäder för anmälan på 031-332 60 00 eller kom till kontoret på Kastanjgården 3 och anmäl dig.

FOTBOLLSPARTNERS GÅRDSTEN 2018:

Asmundssons golv AB
GI Fastighetsservice AB

Fotboll förenar!
Tack för ert stöd till Gårdstensbostäder och GAIS.