GAIS-Frej-premiär

Keat och Andersén tillbaka i truppen mot Frej

Med endast en match kvar inför uppehållet har GAIS landat på en blygsam 14:e-plats. Även om det är tre lag ovanför GAIS med samma poäng råder det dock ingen tvekan om att tabelläget är långt under målsättningen. En seger på söndag skulle innebära ett rejält kliv i tabellen och det är precis vad Patrik Ingelsten siktar på.

Värmen och solen sveper in över landet och det börjar därför bli dags för uppehåll i Superettan. För GAIS är det dock inget man funderar på förrän efter söndagens match. Denna drabbning mot IK Frej på Vikingavallen är en otroligt viktig match för Atleterna då det gäller att sätta avtryck i tabellen innan semestern. Men räkna med hårdnackat motstånd då matchen är lika viktig för Frej som idag är nästjumbo med 5 poäng upp till kvalplats. Täbylaget måste börja plocka poäng för att få vittring på lagen framför inför andra halvan av säsongen. Något av en måstematch för båda lagen således och ett rimligt antagande är att det kommer att bli hård kamp på Vikingavallen.

I morgondagens match är Dan Keat och Niklas Andersén tillbaka efter sina respektive avstängningar. James Sinclair åkte dock sitt tredje gula kort för säsongen i matchen mot Brommapojkarna och är därmed är engelsmannen avstängd i matchen mot Frej. Alexander Leksell kommer inte heller att närvara i morgondagens trupp då han åkte på en smäll mot Brommapojkarna senast.

I övrigt ser Patrik Ingelsten positivt på morgondagens match då han anser att laget gjort en bra insats mot BP senast trots förlusten. De har under veckan tränat på de delar som han anser saknats mot BP och hoppas att det ska vara de sista pusselbitarna för en vinst imorgon. Fokus har legat på tydlighet och kommunikation i spelet och Ingelsten ser att spelarna gjort framsteg i dessa delar.

Slutligen hävdar Ingelsten att matchen imorgon kommer vara viktig dels för att få ett bättre tabelläge, men även för att kunna inleda semestern med positiv anda inför andra delen av säsongen.

Förra året vann GAIS båda mötena med Frej (2-0 i premiären på Gamla Ullevi och 2-1 i bortamatchen) och den trenden hoppas vi håller i sig även efter söndagens möte.

Text: Philip Morsten.
Bild: Line Skaugrud Landevik

Inför matchen

Detaljerna
Vad: IK Frej-GAIS.
När: Söndag 25/6 kl. 17.00.
Var: Vikingavallen, Täby (hitta hit).
Domare: Erik Skotte, Älta.
Avstängda: James Sinclair, GAIS.

Biljetter
Du köper biljett till matchen via denna länk.

Matchtruppen
Damir Mehic, Tobias Johansson, Carl Nyström, Sebastian Möller, Malkolm Moenza, Daniel Janevski, Dusan Djuric, Johan Svahn, Erik Westermark, Andreas Peterson, Ajdin Zeljkovic, Dardan Rexhepi, Emin Grozdanic, Luka Mijaljevic, Dan Keat, Niklas Andersén, Mattias Kano  och Alibek Aliev.

Poängligan
Inför matchen mot Frej ser GAIS interna poängliga ut som följer:

4 poäng:
Dardan Rexhepi (2+1)

3 poäng
Luka Mijaljevic (2+1)

2 poäng:
James Sinclair (0+2), Malkolm Moenza (1+1) och Johan Svahn (0+2).

1 poäng:
Calle Nyström (1+0), Alexander Leksell (1+0), Dan Keat (1+0), Andreas Peterson (1+0), Dusan Djuric (1+0), Steven Old (1+0) och Ajdin Zeljkovic (0+1).

Varningsligan
Inför matchen mot Frej ser GAIS interna varningsliga ut som följer:

4 varningar:
Steven Old. Calle Nyström och Johan Svahn.

3 varningar:
Niclas Andersén, Dan Keat och James Sinclair (den sistnämnde avstängd mot Frej).

2 varningar:
Alexander Leksell, Alibek Aliev och Dusan Djuric.

1 varning:
Erik Jonasson Westermark.