Karl-Bohm-1

Karl Bohm klar för GAIS

Häckens kvicke ytterspringare Karl Bohm är klar för GAIS och följer därmed i samma fotspår som klubbens tidigare sommarförvärv Alexander Angelin.

Den 22-årige talangen flyttade inför säsongen 2018 från Utsiktens BK i division 1 till Hisingen för att ta chansen i Allsvenskan. Under vårsäsongen har han spelat fem matcher för BKH, varav en från start och fyra inhopp från bänken, och på dessa har han gjort ett mål och en assist. Under sommarens transferfönster var det flera klubbar som stod på kö för att få Bohms signatur men nu står det alltså klart att han väljer att fortsätta karriären i GAIS.

Karl fick sitt första seniorkontrakt med IFK Göteborg där han i unga år fick göra ett par inhopp i såväl Allsvenskan som Svenska cupen. Under säsongen 2015 lånades han ut till Utsiktens BK för att försöka rädda kvar Frölundaklubben i Superettan och året efter blev den flytten permanent. Bohm gjorde sedan två fina säsonger på Ruddalen vilket innebär att han under vårsäsongen 2017 spelade under Bosko Orovics ledning. GAIS-tränaren kommenterar övergången så här:

– Det här är en bollskicklig och snabb spelare som kan användas i kantpositioner både som forward och mittfältare och han kan spela både till höger och vänster. Jag har haft bra koll på honom i flera år men känner honom såklart bäst ifrån tiden i Utsikten där han gjorde en väldigt fin säsong 2017 och spelade till sig en chans i Allsvenskan.

– Kalle är en skicklig fotbollsspelare som är riktigt bra på att utmana och slå sin gubbe, han jobbar stenhårt för laget och dessutom gör han mycket poäng för laget. Under 2017 gjorde han sju mål och tolv assist från sin ytterposition och trots begränsad speltid i Häcken har han gjort både mål och assist. Det här är ett nyförvärv som gör att vi får ytterligare offensiva hot i laget.

Karl Bohm har också gjort tolv U-landslagsmatcher och noterats för två mål i blågult. Flytten till Grönsvart sker per omgående och avtalet sträcker sig över säsongen 2020.

Vi önskar Karl Bohm välkommen till Grönsvart.

Bildcredd: gp.se