HBK-2

Kapten Old tillbaka när revanschsuget GAIS möter HBK

I säsongens näst sista hemmamatch för GAIS står klassiska Halmstads BK för motståndet. HBK måste vinna för att hänga på i toppstriden medan Atleterna har revansch att utkräva i dubbel bemärkelse.

GAIS kommer ju till matchen med två raka förluster. Det är första gången under 2016 som det hänt och spelarna är taggade för att visa alla grönsvarta supportrar att de kan bättre än vad som framgick i matcherna mot LSK och Degerfors. Dessutom har Makrillarna revansch att utkräva efter det att bollklubben vann vårmötet på Örjans vall. GAIS.se sökte upp tränare Benjamin Westman för att känna av läget och pejla förutsättningarna inför matchen mot HBK.

Hur är läget Benjamin?

– Helt ok, tack. Vi har gjort sista träningen inför matchen tidigare idag och det såg bra ut. Så allt känns bra så här långt.

Vad har ni gjort under uppehållet?

– VI har såklart fått tid både till återhämtning och att köra lite extra på vissa saker. Sedan har jag tittat på matchen mot Degerfors ett par gånger för att få en klarare bild av vad som hände där. En av slutsatserna av det har blivit att vi tränat lite extra på vårt djupledsspel och framför allt avseende att bli lite effektivare i avgörande lägen.

Hur känns det nu då med lite distans till den matchen?

– Det är såklart främst resultatet som styr känslorna och med tanke på hur det gick så är ju matchen en liten tagg i tillvaron. Men efter att ha sett den igen så måste jag ju också säga att vi har ett antal bra situationer där vi bör göra mål. VI hade ju flera bra lägen under första kvarten och sedan kom ju Luther igenom helt fri mot slutet av första.

– Fast även om vi fick några chanser i första halvlek så var det inte tillräckligt bra spelmässigt. Då tycker jag faktiskt att vi spelade upp oss i andra och framför allt de första 20 minuterna av den halvleken. Men då fick vi inte samma lägen som i första. Fast totalt sett tror jag att vi hade 6-4 i avslut på mål så nog hade vi kunnat få mer med oss hem med lite flyt.

– Men det är ändå viktigt att man inser att det är stor skillnad på matchen mot Ljungskile och den på Stora Valla. Mot Degerfors gör vi en match som i det stora hela är rätt ok, medan det mot LSK kändes mer som en plattmatch.

– Sedan är det ju lite irriterande att Degerfors får bra betalt för utvisningen som deras målvakt tar. Det kunde lika väl varit en meter närmare målet och då hade vi fått straff och det var ju på vippen att Luka lyckades stå på benen och då hade han såklart satt dit den. Luther blev ju också nerriven på väg igenom där backen slapp lite billigt undan kan man tycka. Det är små marginaler som blir avgörande i slutet.

Hur ser det ut inför matchen mot Halmstad?

– Jag tror att det finns en viss revanschlusta hos spelarna och att de vill visa för supportrarna att det finns mer att ta ut ur laget. Det handlar såklart för laget och klubben om att visa att vi blir att räkna med nästa år och även för spelarna själva är det viktigt att avsluta på bästa möjliga sätt. Så jag räknar med att vi kommer till match med samma fokus och inställning som vi visat tidigare under säsongen.

– Nu är Steven Old tillbaka och det känns ju bra att ha vår ordinarie kapten tillbaka i truppen. Sedan är det ju mycket glädjande att Liam Davis närmar sig formen och att han spelade 45 minuter med U21 i veckan. Det är också kul att ha Jesper Johansson tillbaka efter hans landslagsuppdrag där han och U21-landslaget kvalificerade sig för U21-EM i Polen nästa år. Så han kommer ju verkligen in i truppen igen med en positiv känsla i bagaget.

– Vi har också två spelare som är avstängda i Kieron Cadogan och Björn Andersson. Så det blir alltså ett par förändringar i matchtruppen.

Vad siktar ni på i morgon?

– Som vanligt vill jag se att spelarna ger allt för klubben och för supportrarna. Ett helhjärtat jobb och vilja att göra jobbet i 90+3 minuter och sedan är jag säker på att vi kommer att göra en klart bättre prestation än i förra hemmamatchen.

Inför matchen

För GAIS del är det viktigt att avsluta säsongen på bästa möjliga sätt och att nå en så framskjuten placering som möjligt. Lagen i Superettan får nämligen pengar fördelade baserat på tabellplacering, så varje steg uppåt i tabellen är bokstavligt talat guld värt. Så ditt stöd på läktaren är fortfarande av stor betydelse och har du inte redan löst biljett så gör du det via denna länk.

Matchtruppen
Tommi Vaiho, Jesper Johansson, Danny Ervik, Calle Nyström, Steven Old, Johan Ramhorn, Malkolm Moenza, James Sinclair, Felix Kasper, Robin Book, Craig Henderson, Johan Lundgren, Liam Davies, Pascal Olsson, Luther Singh, Luka Mijaljevic, Dardan Rexhepi och Alibek Aliev.

Detaljerna
Vad: GAIS-Halmstads BK.
När: Fredag 14:e oktober kl. 19.00.
Var: Gamla Ullevi.
Underlag: Riktigt gräs.
Avstängda: Björn Andersson och Kieron Cadogan båda GAIS.
Domare: Jim Pettersson, Motala.