JunesBarny_GAIS

Junes Barny klar för GAIS

GAIS truppbygge inför 2018 års säsong fortsätter att ta fart och nästa pusselbit blir den 28-årige anfallaren Junes Barny med ett förflutet i bland annat Ängelholms FF och Halmstad BK. Foto: Line Skaugrud Landevik

Barny är uppvuxen i Skåne och även om han i unga år tillhörde Helsingborgs IFs ungdomssektion var det först när han gjort den korta flytten därifrån och närmare bestämt till Ängelholm som den då 24-årige anfallaren slog igenom på elitnivå.

Under debutsäsongen i Superettan 2013 lyckades nämligen Barny både hitta nätet vid tolv tillfällen likväl som assistera till ytterligare sju mål. Detta gav ringar på vattnet och inför 2015 års säsong skrev Barny på för allsvenska Halmstad BK.

I HBK spelade han samtliga matcher i Allsvenskan 2015 och noterades för fyra mål. Ett halvår senare valde den löpvillige skåningen att lämna HBK till förmån för Difaâ Hassani El Jadidi i den marockanska högstaligan.

När han nu brutit kontraktet med den marockanska klubben var Barny fri att välja klubb och valet föll alltså på GAIS. Detta innebär med andra ord att GAIS inte betalar någon övergångssumma och kontraktet är därtill skrivit på två år.

Välkommen till GAIS, Junes!

Text: Linus Ahlgren