Johan-Svahn-4

Johan Svahn går in i matchtruppen inför BP

Det är dags för Gratismatchen 2017 då GAIS tar emot serietvåan BP. Det blir tre spelare som kommer in i truppen jämfört med matchen mot Värnamo.

Idag gäller fri entré för alla på Gamla Ullevi och du behöver inte hämta ut någon biljett i förväg. För att göra inpassering så enkel och effektiv som möjligt så görs inte någon biljettkontroll på sedvanligt sätt. Välkommen till Gratismatchen! Och det är fortfarande inte för sent att stötta GAIS strävan att nå nya publikgrupper – du kan lämna ditt bidrag via denna länk.

GAIS tränare Bosko Orovic kommenterar dagens matchtrupp så här:

– Det blir tre förändringar i truppen inför BP. Till att börja med är det väldigt roligt att kunna välkomna Johan Svahn in i en matchtrupp igen. Det är en väldigt duktig spelare och en lika bra kille som äntligen är tillbaka i bra form igen. Sedan är Erik Jonasson Westermark tillbaka efter att vi har fått ordning på hans vader och Alibek Aliev kommer in i truppen efter sin avstängning.

– Dan Keat och James Sinclair utgår ur truppen. James har inte kunnat träna fullt ut under veckan och får stå över dagens match, men han lär vara tillbaka i nästa vecka. Så vi kör med en 19-mannatrupp idag och jag minskar ner den med en gubbe när jag har träffat killarna vid samlingen.

Avseende utmaningen att möta topplaget BP i ett läge där GAIS är i stort poängbehov säger Bosko följande:

– BP är kanske det skickligast spelande laget i serien och det gäller att komma nära våra motståndare för att ge dem lite tid. I matchen mot Värnamo hamnade vi fel i försvarsspelet och det uppstod stora luckor i laget och det måste vi korrigera till dagens match. Det gäller att vi sätter vår press på ett mycket bättre sätt än i måndags och att laget pressar tillsammans, inte några spelare var för sig.

Vi hoppas kunna göra en bra insats idag inför vad jag hoppas blir en bra publiksiffra.

Inför Gratismatchen

Detaljerna
Vad: GAIS-BP
När: Lördag 30/9 kl. 17.00.
Var: Gamla Ullevi.
Domare: Robert Daradic, Helsingborg.
Avstängda: Inga avstängningar.

Biljetter
På lördag gäller fri entré för alla och vi tillämpar fri inpassering i kassorna på lördag. Du behöver alltså inte hämta ut någon biljett i förväg. Välkommen – och tack för att du tar med vänner och bekanta på matchen!

Stötta Gratismatchen
GAIS tackar på förhand för ditt bidrag till Gratismatchen, ett försök att nå nya publikgrupper och på sikt få fler att älska och följa Grönsvart. Du kan ge ditt bidrag via denna länk.

Matchtruppen
Damir Mehic, Tobias Johansson, Daniel Janevski, Niclas Andersén, Carl Nyström, Sebastian Möller, Mavroudis Bougaidis, Johan Svahn, Andreas Peterson, Daniel Bennassar Nilsson, Erik Westermark, August Wängberg, Anton Wede, Dusan Djuric, Simon Silverholt, Carl Wede, Dardan Rexhepi, Luka Mijaljevic och Alibek Aliev.

Poängligan
Inför Gratismatchen mot BP ser GAIS interna poängliga ut som följer:

  • 6 poäng: Luka Mijaljevic (5+1).
  • 3 poäng: Alibek Aliev (3+0) och Dardan Rexhepi (2+1), Calle Nyström (2+1) och Dusan Djuric (1+2).
  • 2 poäng: Andreas Peterson (2+0), Simon Silverholt (2+0), Malkolm Moenza (1+1), James Sinclair (0+2), Johan Svahn (0+2) och Anton Wede (0+2).
  • 1 poäng: Alexander Leksell (1+0), Dan Keat (1+0), ), Steven Old (1+0), Sebastian Möller (0+1), Ajdin Zeljkovic (0+1), Daniel Janevski (0+1) och Niclas Andersen (0+1)

Varningsligan
Inför Gratismatchen mot BP ser GAIS interna varningsliga ut som följer:

  • 5 varningar: Niclas Andersén och Calle Nyström.
  • 4 varningar: Johan Svahn, James Sinclair och Erik Jonasson Westermark.
  • 3 varningar: Dan Keat, Alexander Leksell och Alibek Aliev.
  • 2 varningar: Dusan Djuric och Damir Mehic.
  • 1 varning: Daniel Janevski, Luka Mijaljevic, Dardan Rexhepi, Sebastian Möller, Mavroudis Bougaidis, Calle Wede och Anton Wede (som har en varning med sig från spel i HIF).