Jesper-Westermark-1 (hn.se)

Jesper Westermark väljer GAIS inför 2018

Snabbe och målfarlige anfallaren Jesper Westermark, som har varit en jagad spelare inför säsongen 2018, är klar för GAIS.

Lillebror Westermark gör därmed Erik sällskap i Grönsvart och när han ansluter från Utsikten blir det också ett kärt återseende med tränare Bosko Orovic. Grönsvarts tränare kommenterar övergången så här:

– Jesper är en väldigt underskattad spelare som kommer att göra sig utmärkt i GAIS. Han är snabb och bra på att komma till avslut och kan dessutom spela både som central forward och i en ytterposition. Han har flera säsonger bakom sig med fint poängsnitt och vann Utsiktens skytteliga under året på 13 mål. Det här är en kille som kommer att bidra med poäng även i grönsvart tröja.

Jesper har precis som storebror Erik Sävedalens IF som moderklubb men han flyttade tidigt till BK Häcken där han hade en framgångsrik tid som junior. 2011 var han med och vann JSM-guld med Häcken och året efter fick han göra två korta inhopp i Allsvenskan. Men avståndet till att bli ordinarie på landets högsta nivå kändes då för stort och Jesper flyttade till Oddevold. Under två säsonger gäckade han försvaren i Söderettan i Uddevallaklubbens tröja innan han värvades till Utsiktens BK inför klubbens äventyr i Superettan 2015.

Han spelade 28 matcher och gjorde tre mål under sin första säsong på Ruddalen men under de två senaste åren har han förbättrat sitt målsnitt. Det blev sju baljor under 2016 vilket alltså nästa fördubblades under året. Efter tre säsonger i den mörkblå tröjan var det sedan många klubbar som stod i kö för att locka forwarden till sig då kontraktet var till ända.

Bosko Orovic, som har haft koll på Jesper under flera år och tränade 24-åringen under vårsäsongen, berättar vidare:

– Vi knyter nu till oss en spelare som precis som storebrorsan har en fantastisk arbetskapacitet och en enorm vilja att göra allt för laget. Han är en orädd närkampsspelare och jag har hört mittbackar i både Superettan och Söderettan berätta om hur tufft det är att spela mot honom. Att man som hårdjobbande anfallare också gör poäng är såklart väldigt attraktiva egenskaper i dagens fotboll och det är fantastiskt roligt att Jesper vill fortsätta utvecklas i GAIS.

Kontraktet är skrivet över två år och det kommer snart en intervju på GAIS.se med klubbens senaste offensiva tillskott. Välkommen till GAIS, Jesper!

Bildcredd: hn.se