Jesper-Ljung-om-lördagens-träning

Jesper Ljung om läget inför Halmstad

Det är dags för GAIS att göra entré i Superettans fjärde omgång. En omgång där motståndet har sin hemvist knappa 15 mil söderut där Nissan mynnar ut i Kattegatt.  Det har blivit dags för ett klassiskt möte på mysiga Örjans Vall när Halmstad BK välkomnar alla grönsvarta.

De hitintills tre spelade omgångarna har resulterat i spridda skurar för Makrillarna, med en vinst, en förlust och en oavgjord. Det sistnämnda resultatet kom i senaste matchen när man delade poäng med Syrianska FC efter 1-1 på Gamla Ullevi. En match med ett nesligt slut då gästerna lyckades kvittera på övertid. Något som var betungande i det grönsvarta lägret.

Nu är det dock ny match och ni finner matnyttig information om den i andra artiklar här på hemsidan med alltifrån reseinformation till att HBK slår på stora Micke Syd-trumman med hoppborg och blå tåg från Norre Torg. Vi tog pulsen på GAIS assisterande tränare Jesper Ljung så här kort inpå matchstart.

Hur kändes det efter poängtappet senast?

– Det var en snöplig känsla! Vi tyckte inte att det var så väntat att kvitteringen skulle komma. Visst, de hade bollen lite längre perioder men det haglade inte med målchanser direkt, så vi trodde vi skulle reda ut det.

GAIS gjorde det bra stora delar senast med högt presspel som störde Syrianska men man tappade lite aggressivitet i slutet och Syrianska kunde något turligt kvittera. Vilka lärdomar har då laget dragit från matchen för att det framöver ska bli gyllene tider?

– Om vi tittar på det så tycker vi att vi gått framåt från alla matcher. Vi är nöjda med spelet mot Athletic fram till och 0-1. Nu senast var det bättre under längre perioder under matchen. Det går definitivt åt rätt håll, vi orkade jobba hårt under i stort sett hela matchen. Detta har vi även fått bekräftelse från spelarna själva. Vi har en aggressiv spelstil som kostar på och då är det också viktigt att vi vilar på rätt ställen under matcherna. Spelarna tycker själva att det känns bättre och även från motståndarhåll får vi höra att vi är jobbiga att möta med vår aggressiva spelstil.

Hur ska ni göra för att betvinga den från år 1914 bildade bollklubben?

– Det blir inga jätteförändringar i konceptet. Det är som jag var inne på, vi ska vara heta och aggressiva och inte ge dem tid och plats med bollen. Då har vi stora möjligheter att sno med det vi vill. Tittar vi på det omvända så har de ett spelskickligt mittfält och ett starkt forwardspar. Ger vi dem tid och plats så blir det jobbigare för oss. Vi är väl förberedda för vilken typ av motstånd vi har och det finns inte några frågetecken kring det.

Veckan som varit har varit bra sett från träningssynpunkt och även skadeläget ser ganska ljust ut. Flinke ytterspringaren Danny Ervik fick kliva av U21-matchen efter bara en minut, vilket givetvis var en missräkning av rang och han vilar även denna match. Nytillskottet Dan Keat har även han en bit kvar, vilket han påvisade med en bild på sin gipsade fot på Instagram. Vidare har även Bragi Bergsson en ömmande fot och för att han inte ska gå i Keats fotspår vilas han som en ren försiktighetsåtgärd. Både Johan Lundgren och Calle Nyström tvingades att kliva av senaste matchen men båda är kuranta för spel. Så det är angenäma problem för tränarna att ta ut truppen denna gång.

Hur har veckan sett ut för er?

– Vi är igång och kör på gräset på Gaisgården och vi har kunnat hålla bra fart i passen. U21-matchen var i måndags och sedan har vi tränat tisdag, torsdag och idag fredag. Det var en väldigt bra träning idag i solen.

Hur ser truppen inför morgondagens drabbning ut?

– Tommi och Jesper är målvakter. Utespelare är Calle, Björn, Steven, Liam, Johan R, James (som är tillbaka i truppen igen), Malkolm, Craig, Johan L, Kieron,  Renny, Luka, Luther, Teteh (som även han är tillbaka), David och Shkelqim

Kommer det bli förändringar i startelvan?

– Ja, det kommer det att bli, men vilka behåller vi för oss själva!

Glädjande från senaste matchen var att Luka Mijaljevic stod för sitt första seriemål för säsongen då han dunkade in ledningsmålet från nära håll i den 58:e minuten assisterad av Malkolm Moenza. Låt oss hoppas att Luka återigen antecknas i målprotokollet och att man denna gång klarar av att hålla tätt i slutet av matchen.

Matchen startar klockan 15.00, så förslagsvis tar du kärleken med dig och åker via Kärleken till Örjans Vall och hejar fram GAIS till välbehövligt självförtroende inför kommande derby.

Väl mött!

Text: Daniel Björnalm