25

Jesper Ljung: I min värld finns bara tre segrar nu!

– Vi vinner de tre sista matcherna. I min värld finns inget annat!
Jesper Ljung är övertygad om att det blir tre segrar och lägger nu allt fokus på att ingjuta go och energi, glädje och harmoni i laget.
För bara ett par dagar sedan övertog Jesper Ljung huvudansvaret för GAIS A-lag tillsammans med akademins Benjamin Westman.
Hur fördelar ni jobbet?
– Det har vi inte hunnit prata om ännu eftersom Benjamin kom hem från Island på söndagseftermiddagen. Men vi kände varandra redan innan min GAIS-tid och här har vi samarbetat bra bland annat med U21-laget. Det har gått utmärkt, vi vet var vi har varandra, så det går säkert hur bra som helst nu också.
Några större förändringar vad gäller spelet anser inte Jesper är möjligt att göra så här sent på säsongen, blir det något handlar det om smådetaljer.
Hur ser det ut på skadefronten?
– Joel, Kenneth och Björkeryd lär inte spela mer den här säsongen. Men för Danny Ervik börjar det närma sig. Om allt flyter på som det ska kan det hända att vi får se honom på planen. Några andra svårare skador har vi inte, det har varit lite sjukdomar, men inget allvarligt.
Kan även de skadade spelarna påverka energin i laget?
– Självklart – och det gör de. De kommer med bra mentalitet och glädje till träningarna. För övrigt kan ALLA som har med GAIS att göra hjälpa till med det – att behålla energin och tron.
Och supportrarna?
– De kan hjälpa till med att göra just det – supporta! Killarna gillar och behöver stöttningen från supportrarna, därför är det fantastiskt att höra att det planeras en större samling i samband med sista träningen innan matchen mot Syrianska.
– Alla är otroligt välkomna till Gaisgården på lördag!
Så här ser programmet ut den här veckan:
Måndag: träning 10.30, Gaisgården
 Tisdag: träning 10.30, Gaisgården. U21-match borta mot Ljungskile SK.
 Onsdag: träning 10.30, Gaisgården.
 Torsdag: träning 10.30 och 14.00, Gaisgården.
 Fredag: ledigt
 Lördag: träning 10.30, Gaisgården (med – förhoppningsvis – storpublik)
 Söndag: Match mot Syrianska 16.00, Gamla Ullevi

 

Text: Carin Linnér