jj

Jesper Johansson lånas ut till Mjällby

GAIS landslagsmeriterade målvakt Jesper Johansson lånas ut till Mjällby AIF under säsongen 2017.

Jesper kom från just Mjällby till GAIS inför säsongen 2016 och spelade som bekant en match under året. Den unge målvakten var också med i den svenska OS-truppen och var med på äventyret i Brasilien även om det inte blev någon speltid för honom. Det lär det dock bli när han vänder tillbaka till Listerlandet för att representera den gulsvarta klubben från fiskeläget Hällevik.

– För att säkerställa att Jesper får speltid på seniornivå har vi tagit beslutet att en utlåning är det bästa alternativet för kommande säsong, säger Benjamin Westman. Konkurrensen med Damir Mehic skulle självklart ha varit mycket tuff och i det skede som Jesper är i karriären är det viktigt att spela A-lagsfotboll på så hög nivå som möjligt.  Nu får Mjällby en bra målvakt att bygga sin vidare satsning kring och förhoppningsvis får GAIS tillbaka en bättre målvakt efter säsongen, fortsätter Benjamin.

GAIS önskar Jesper lycka till under säsongen 2017 och säger välkommen tillbaka efter en förhoppningsvis framgångsrik säsong.