Jesper Brandt klar för GAIS

Truppbygget inför nästa år går vidare och senaste tillskottet är mittfältaren Jesper Brandt som ansluter GAIS från Norrby IF.

GAIS har gjort klart med sitt första nyförvärv inför säsongen 2020. Det är Jesper Brandt som ansluter till den grönsvarta truppen från seriekonkurrenten Norrby IF. Tidigare har Jesper också representerat Jonsered, Qviding FIF och IFK Värnamo.

GAIS tränare Stefan Jacobsson kommenterar vårt nyförvärv så här:

– Jag är väldigt glad över att Jesper ansluter till vår trupp inför kommande säsong. Han är en duktig tvåvägsspelare på centralt mittfält som alltid visar stort hjärta på planen. Man vet att man alltid gör ett stenhårt jobb för laget och jag är säker på att han kommer att göra stor nytta för GAIS.

Jonas Östergaard, fotbollsansvarig i GAIS styrelse, berättar så här om nyförvärvet:

– Vi hoppas att GAIS ska kunna ha ett lite mer direkt spel framöver, med löpvilja, hårt jobb och hög aggressivitet som tydliga inslag. Det är egenskaper som Jesper kommer att kunna bidra med och dessutom är han en öppen och social person som kommer att passa bra in i den miljö som vi vill ha i klubben.

Under torsdagen undertecknade Jesper ett tvåårsavtal med GAIS och i samband med det fick vi en pratstund med vår senaste tillskott.

Välkommen till GAIS Jesper Brandt. Eller egentligen ska man väl säga välkommen tillbaka?

– Tack så mycket. Ja, det kan man absolut säga eftersom jag spelade i GAIS 2012 och om det var ett tungt år för klubben som helhet så var det ändå ett bra år för U19-laget som jag tillhörde.

Jag minns att ni var en bra årgång med lirare som Moenza, Tornblad, Majlici, Berthagen med flera. Hur känns det att vara tillbaka i Grönsvart?

– Det känns kanon och jag ser verkligen fram emot utmaningen och att få sätta igång den nya säsongen.

För några veckor sedan spekulerade media i att du var aktuell för GAIS och då cirkulerade det också ett rykte om att du håller på IFK Göteborg. Stämmer det?

– Jo, jag har hört om det men det stämmer definitivt inte. Jag satsar på att spela fotboll på elitnivå och då finns det bara plats för ett lag – och det är laget man spelar i.

– Men ryktet kom väl ifrån en intervju inför att Norrby skulle möta GAIS och att jag nämnde att jag vill göra mål och vinna matchen. Att det sedan kopplades ihop med att min pappa håller på blåvitt var ju lite olyckligt, men det är hans supporterskap och inte mitt. Jag tror att alla gaisare kommer att se vilket lag som är mitt hjärta klappar för från första träningen och från första matchen med GAIS.

Du är ju från Göteborg så det känns väl bra att flytta hem?

– Ja, det gör det såklart. Jag räknade ut att jag kommer att spara typ 450 timmar i bil per säsong och det är ju tid som man kan göra något bättre av.

Vad ska du göra med tiden som blir över?

– Jag kommer att lägga mer tid på fotbollsplanen och det har jag faktiskt redan startat med. Men annars pluggar jag vid sidan av fotbollen och det kommer att bli lite enklare att kombinera framöver.

Du har dragits med en del skador under din karriär, hur är din status idag?

– Mina flesta säsonger har jag ju varit helt skadefria men visst, när jag spelade i Värnamo så förstördes ett av åren  av ett benbrott och under förra året så gjorde jag en operation för att åtgärda problem med höften. Det tog ett tag att komma tillbaka efter operationen men under hösten har jag känt mig allt starkare och nu är jag helt återställd, i bra form och redo för många år till på fotbollsplanen.

Berätta lite om vad du är för en typ av spelare.

– Jag är nog vad man kan kalla för en typisk lagspelare, tar alltid många löpmeter, jobbar för att sätta lagkamrater i lägen, gör alltid jobbet, tuff att möta och vinner mycket dueller. Jag trivs bäst centralt i plan och kan spela som balansspelare eller som box-to-box. Det är också den typen av roller som jag haft under hela min karriär.

När du har pratat med Stefan Jacobsson, är det i dessa roller som han ser dig?

– Jag har ju pratat med GAIS ett tag men båda parter ville vänta med att skriva kontrakt till det var klart med tränare. Men därefter har vi haft riktigt bra samtal och jag ser fram emot att jobba med honom. Fast vi har inte pratat roller och positioner utan mer om hur han ser att jag kan bidra till laget och hur han tror att jag kan utvecklas.

Vad är dina förhoppningar inför säsongen 2020?

– Min vanligaste tanke om nästa säsong är att jag vill att den ska dra igång. När årets säsong slutade kände jag mig i riktigt bra form och den hoppas jag kunna ta med mig in på det nya året. Vad vi kan sikta på som lag får vi väl återkomma till, men det är klart att jag hoppas att det ska bli en säsong som visar att vi som klubb utvecklas åt rätt håll.

Vi önskar Jesper välkommen till GAIS och ser fram emot hans sällskap under åtminstone de kommande två åren.