WP_20170121_11_55_03_Rich

”Janne” ska kriga för att ta GAIS till toppen

Nyförvärvet Daniel Janevski har hittat hem efter en flerårig fotbollsresa över ett antal västkustklubbar. I år tar ”Janne” sats mot en startplats i ett GAIS som han ser som ett blivande topplag.

Göteborgaren Daniel Janevski har sina rötter i Biskopsgården men startade sin fotbollskarriär i numera nedlagda Lundby IF. Där visade han redan i unga år framfötterna i sådan utsträckning att Hisingskollegan BK Häcken fick upp ögonen för honom. När de gulsvarta hörde av sig tog han chansen till en flytt in i getingboet, men det skulle visa sig vara svårt för den då 18-årige mittbacken att ta en plats i A-laget.

Men Janne lät sig inte nedslås av det utan packade ånyo väskan för att spela vidare i ex-gaisaren Johan Lundgrens klubb FC Trollhättan. Det blev tre år i den helsvarta dressen innan han gjort sitt i ”Stora Edet” och vid 21 års ålder skulle nu karriären fortsätta hos lokalkonkurrenten IK Oddevold.

Daniel har sedan spelat två säsonger hos de vitblå bohuslänningarna och redan under debutsäsongen kom han att få en tongivande roll i laget. Han uppmärksammades i media och hos lagets supportrar och fick återkommande goda vitsord att skriva i sitt fotbolls-CV. Men när GAIS hörde av sig under 2016 var det ingen tvekan om att det var dags att börja på ett nytt kapitel i boken om Janevski och nu satsar han på att ta en grönsvart starttröja.

Fotboll på jobbet och futsal på fritiden

Att tränare Benjamin Westman är nöjd med nyförvärvet Janevski går inte att ta miste på.

– Daniel är en intressant och multifunktionell spelare som kan täcka hela backlinjen, men som också kan spela i princip överallt på mitten. Han utvecklas fortfarande och jag är säker på att han kommer att växa i en miljö där han har andra bra spelare runt omkring sig.

När Janne nu fått upp farten i sin elitsatsning är det naturligtvis stort fokus på fotbollen. Han säger förvisso att han gärna spenderar tid på att umgås med flickvän, familj och vänner, men lägger också till att han gillar att spela FIFA och kolla in matcher från Serie A, La Liga och Premier League – favoritlaget är för övrigt ett annat randigt lag, nämligen Inter. Får han chansen att samla ett gäng av vännerna råder det heller ingen tvekan om vad de vill göra.

-Vi brukar faktiskt hyra en hall då och då och spela futsal. Det är ett roligt sätt att träna på och man slipper regn och kyla.

Du ska inte börja spela för GAIS Futsal också?

– Haha, jag har såklart alltid varit sugen och har en gång fått frågan om jag ville vara med, men jag kände att jag behövde lägga min tid på fotbollen istället.

GAIS ska vara ett topplag

Hur trivs du i GAIS hittills?

– Jag trivs jättebra! Det är inte bara bra stämning i laget utan även i hela föreningen. Man märker att det finns ett stort intresse runt GAIS. Det är alltid liv och rörelse på Gaisgården och vi får ofta stöttning av våra många hängivna supportrar. Jag ser mycket fram emot att få göra en insats för klubben!

Hur beskriver du dig som spelare?

– Jag är en teknisk och spelskicklig spelare och jag är enormt driven av vinnarmentalitet och att alltid ge allt!

Vad hoppas du kunna tillföra i laget?

– Jag hoppas såklart på att få så mycket speltid som möjligt. Jag är ganska flexibel och kan spela på många positioner, men helst spelar jag som mittback eller mittfältare. Hittills har jag på träningarna spelat mycket som mittback. Mitt mål är nu att lära känna klubben ännu bättre och självklart föra den uppåt.

Hur går det för GAIS under säsongen?

– Vi ska helt klart vara med högt upp i toppen och jag kan garantera att det är något som jag och övriga spelare kommer att kriga för i år.

TEXT: Philip Morsten