jsinclair

James Sinclair klar för GAIS

Den 28-årige engelsmannen James Sinclair är klar för GAIS. Under måndagen skrev Sinclair på ett tvåårskontrakt med klubben.

Den hårdföre engelsmannen är långt ifrån obekant för GAIS, säsongerna 2013 och 2014 var han en självklar startspelare i seriekonkurrenten Ljungskile. Matcherna mot GAIS minns han väldigt väl.

– Jag har nog dragit på mig era supportrars ilska några gånger, jag hoppas verkligen att de välkomnar mig nu.

– GAIS är en stor klubb i fotbollssverige och har en fantastisk historia och passionerade supportrar, självklart är jag väldigt glad över att få spela för en sådan klubb, jag ser redan fram emot att få gå in på arenan och möta min nya hemmapublik, säger han.

Efter de framgångsrika åren i LSK värvades engelsmannen till de nya allsvenskarna Östersunds FK. Där gick det inte lika bra, Sinclair hade svårt att ta en startplats.

– Det blev inget kanonår, jag vet inte riktigt varför det inte klaffade, men Östersund hade ett bra lag och spelade en fotboll som kanske inte passade mig alla gånger. Men det är inget att gnälla över, jag är full av energi och revansch, det vore fantastiskt att få vara med och ta GAIS upp till allsvenskan.

Sinclair är född och uppvuxen strax utanför Newcastle, den första bollsporten blev rugby, men från nio års ålder var det fotboll som gällde. Som junior tillhörde han först favoritklubben Newcastle Uniteds akademi, därifrån gick han till Sunderland och 2007 fick han kontrakt med dåvarande Premier League-klubben Bolton Wanderers. Det blev två PL-matcher för James Sinclair, vars fotbollsresa sedan gick vidare till Israel, Polen innan det blev dags för Sverige och Ljungskile.

Som spelare ser han sig som ytterback eller yttermittfältare, båda kanterna funkar.

– Jag är fotbollsspelare till yrket, jag spelar självklart och ger allt varhelst tränaren tycker att jag gör nytta. Jag ser verkligen fram emot att få komma till Göteborg och GAIS, säger han.

GAIS ordförande Tomas Andersson tycker att Sinclair är en spelare som tillför GAIS en hel del intressanta egenskaper.

– Vi är också nöjda över att ha fått in ytterligare en karaktärsspelare som dessutom är användbar på många platser i laget, säger Andersson.