Benjamin

Intervju med Benjamin Westman

 

Benjamin Westman gör nu sin andra sejour som tränare för GAIS representationslag. Den första gången som han gjorde ett inhopp som tränare i a-truppen var 2012. Då fanns det ingenting alls att spela om då GAIS redan var klara för nedflyttning. Men nu kommer han in i ett läge där hela säsongen ställs på sin spets. Vi på gais.se var nyfikna på hur Benjamin kände inför tiden som kommer.

Nybliven tränare för A-laget. Hur känns det att få träda in i a-truppen?

Inspirerande, trots utsatt läge och tveksamma resultat så fanns det ingen som helst tvekan till att tacka ja. Det var lite speciella omständigheter för mig dock då jag var på fortbildningsresa på Island men det var bara att ta sig direkt från Landvetter till GAIS-gården och gå igenom läget med Jesper Ljung. Det känns väldigt inspirerande att ta över a-truppen.

Har du och Jesper Ljung hunnit fördela arbetsuppgifterna?

Vi har hela året haft en tydlig rollfördelning över U21-truppen om hur vi spelar och tränar. Vi fortsätter på den banan och kommunicerar angående laguttagningar, övningar och spelsätt. Jag och Jesper känner ju varandra bra sedan tidigare då han jobbade med Häckens U21 och vi är båda väldigt prestigelösa och vet var vi har varandra, så att fördela arbetsuppgifterna kommer inte bli några problem.

 Något ni jobbar extra mycket på i veckan?

Att hitta struktur i anfallsspelet. Det är ju ingen idé att hitta en ny spelidé med fyra träningsdagar kvar till nästa match men vi jobbar med att hitta någon form av identitet i anfallsspelet. Hela tisdagen ägnades åt anfallsspel och vi kommer fortsätta mycket på den vägen.

 Tror du de yngre spelarna hoppas på mer speltid nu när du har kommit in i a-laget?

Jag tror och har redan sett att samtliga spelare ser detta som möjlighet. Alla ger yttersta och många ser detta någonstans som att vi börjar på ruta ett. Idag var det ett otroligt bra go på träningen. Alla som ska få spela ska verkligen ge allt i varenda närkamp och duell och det ska spelarna veta om.

Hur ser du på de tre matcherna som återstår? Det är otroligt sporrande! Som att gå in i renodlad turnering, knock-out stage direkt. Det känns lite som en kvartsfinal med en gång. Det är väldigt sporrande och vi kan bara se framåt och kämpa som tusan allihop för att alla som gillar den här föreningen och vad den står för ska få en tidig julklapp.

Hur mycket betyder supportrarna i ett sådant här läge?

Jag vill ju gärna undvika klichéer men det här med den tolfte spelaren blir ju faktiskt sanning vid tider som dessa! Alla måste sluta upp nu. Nu ser vi framåt, kom till Ullevi, var med och stötta och viktigast av allt – stötta från minut ett! Vi behöver allt stöd vi kan få nu!

Vad betyder det för er och spelarna om det kommer supportrar och stöttar på träningen på lördag?

För mig visar det magnituden på den här föreningen! Det visar hur alla som gillar GAIS verkligen vill kämpa och det visar vad GAIS är för en förening. Hur alla som håller på GAIS verkligen står upp för sitt lag!

Lycka till som sjutton på söndag Benjamin!

Tack, vi kommer kämpa in i väggen! Alla spelare. Det kan jag verkligen lova!

 

Se nu till att se Benjamin i action i sin nygamla kostym som a-lagstränare på den öppna träningen på Gaisgården på lördag klockan 10.30!

 

Tobias Hurtig