funka

Inspirerat GAIS är redo för genrep

Välkommen till 2017 års genrep inför seriepremiären. GAIS tar sig då an Varbergs BoIS för att finslipa formen och detaljer i spelet inför det att allvaret drar igång nästa helg.

Efter snart 12 veckors gemensam träning för spelarna i Grönsvarts 22 man starka trupp är det snart dags för examen. Runt hörnet väntar Norrby, som sedan mötet i februari rekryterat ett antal spelare och ryckt upp prestationerna på plan, och nu gäller det att Atleterna visar att vi är redo att dra igång Superettan 2017.

Förra året gjorde GAIS ett bra genrep efter en försäsong märkt av skador, sjukdomar och en rad spelare som kommit in sent i truppen. Under årets första månader har Benjamin Westman haft spelare på plats tidigare och även om flera spelare tvingats stå över vissa matcher så verkar läget i truppen vara snäppet bättre än vid motsvarande tidpunkt förra året. Förhoppningsvis borgar det för att publiken på lördag kan få se taggade spelare som vill säkra en starttröja och en bra laginsats över 90 minuter.

GAIS.se fångade in Benjamin Westman efter dagens träning för att kolla läget i laget inför genrepet.

Nu återstår bara en match för att sätta de sista pusselbitarna. Är vi redo för genrep?

– Ja, det är vi absolut. Det märks i gruppen att det börjar dra ihop sig och det finns en rad häftiga faktorer som vi ser fram emot. Till att börja med så är det ju vår första match på naturgräs och bara det känns ju bra med tanke på alla platstimmar vi lagt under vintern. Det här är något som spelarna sett fram emot och längtat efter.

– Det blir också roligt att flytta från Valhalla till Ullevi och den inramning som det ändå kan bli där. Det kommer att vara mycket inspiration i luften i morgon.

Hur går tankarna en vecka efter LSK-matchen?

– Det är en annan av de saker som känns bra inför genrepet, att vi under första halvtimman spelade vårt kanske bästa spel under hela försäsongen. Då spelade vi med hög energi och bra rörelse och vi lyckades bra med att hota i djupled. Luka och Dardan var på plats och vi fick in både Malkolm och Erik bakom backlinjen vid flera tillfällen.

– Nu satt motlöpningarna gång efter gång och då ger vi motståndarens backlinje en mycket svårare uppgift. Vi spelade riktigt bra och kunde ju gjort tre mål till under första halvtimman.

Men helt plötsligt fick LSK ett mål från ingenstans. Hur tänker du kring det?

– Det målet ska ju inte få hända. Vi tappar markering på ett långt inkast helt i onödan och det kändes som vi blev lite överrumplade. Så det måste vi få bort för sådana situationer kommer vi ju springa på vi många tillfällen under året. Dessutom borde vi ju verkligen vara förvarnade om att LSK är ett lag som kan slå till på just långa inkast eller fasta situationer.

Vad är det sedan som händer till andra halvlek när vi inte når upp i samma kvalitet som i första?

– Vi gör ju ett byte i paus vilket ledde till ett antal omflyttningar i laget och då blir det direkt nya relationer som ska sättas. Kanske att vi också blev lite bekväma i vår ledning och att vi tog någon tiondels sekund längre på oss och det räcker för att ändra på matchbilden. Sedan får man inte glömma att LSK spelade mycket mer aggressivt under andra halvlek och inte gav oss tid att spela ut som i första.

Nu väntar Varberg i morgon, vad är planen?

– Planen nu är såklart att sätta stommen i laget och försöka nå upp till samma nivå som vi gjorde i första halvlek förra helgen. Vi fortsätter att jobba med anfallsspelet och jag vill gärna se mer av vårt djupledshot. Så jag ser gärna att matchen i morgon blir en förlängning av första halvlek mot LSK.

– Sedan vill jag ju också se att vi kan stå emot om vi hamnar under press. Att vi inte blir ängsliga utan kan fortsätta spela vårt spel även under tuffare press.

Några tankar kring att det är just Varberg som vi möter?

– Både ja och nej, det är ju ett bra, fysiskt och välorganiserat lag så det blir en bra värdemätare. Men vi lägger inte upp taktiken på något speciellt sätt bara för att det är Varberg som vi möter. Sedan är detta helt säkert bra förberedelse för premiären som helt säkert kommer att bli en riktigt fysik match. Så vi har ju valt motståndare i genrepet mycket med tanke på hur vi tror att det kommer se ut om en vecka.

Förra veckan var det några spelare som stod över, hur är det med dem nu?

– Vi har Felix Kasper, Johan Svahn och James Sinclair som vilar i morgon men som kommer att träna för fullt från och med måndag. Det handlar mest om försiktighet och att inte riskera något med spelare som är på väg tillbaka. Om det hade varit seriematch så hade alla tre ingått i truppen men nu har vi gjort bedömningen att det är bättre att de får vila denna helgen.

– Vad gäller Niclas Andersén så är det väl lite mer kamp mot klockan. Jag hoppas att han kommer att kunna vara med nästa helg men han får också stå över matchen mot Varberg. När det kommer till Arvin så behövs det ett par veckor till innan han är tillbaka. För hans del är det ju en knäskada som vi har bra koll på men han kommer inte att vara tillgänglig i premiären.

Det är samma fem som stod över senast, har du någon spelare som kommer in i truppen?

– Ja, vi kommer faktiskt att ta med båda de provspelare som vi har hos oss för närvarande. Så både Tom Söderberg och Wilhelm Loeper är med i truppen och sedan får vi se hur vi disponerar våra styrkor under matchen. Tom har helt klart gjort det bra under provspelet men vi har inte fattat något beslut ännu. Wilhelm har ju inte varit med oss lika länge som Tom men är en välskolad spelare med meriter från U-landslag och jag hoppas att vi kan ha kvar honom i nästa vecka också och att han då kan spela med U21-laget.

Lycka till i morgon!

– Tack för det, vi har längtat efter detta i månader och det hoppas jag kommer att synas på planen. Det blir hög energi och mycket inspiration inför gräspremiären.

Inför matchen

Detaljerna:
Vad: GAIS – Varbergs BoIS.
När: Lördag 25/3 kl. 15.00.
Var: (stora) Ullevi.
Biljetter: Du kan köpa din biljett i förväg via Ticketmaster eller i biljettkassan på matchdagen (tänk dock på att det kan bli kö på matchdagen).
Entréavgift: 60 kr.

Köp eller hämta ut årskort på matchen
Observera att entréerna öppnar kl. 14.00 och då hälsar vi dig välkommen att hämta ut ditt Årskort i baren ”Walls of Fame”. Dessutom kan du passa på att köpa någon av de rykande färska souvenirer som vi släpper i samband med matchen.

Matchtruppen
Damir Mehic, Tobias Johansson, Sebastian Möller, Alexander Leksell, Steven Old, Calle Nyström, Andreas Peterson, Erik Westermark, Dusan Djuric, Mattias Kano, Dan Keat, Daniel Janevski, Pascal Olsson, Malkolm Moenza, Ajdin Zeljkovic, Luka Mijaljevic, Dardan Rexhepi, Wilhlem Loeper och Tom Söderberg.

Köp Årskort

Köp Årskort på matchen
Entréerna öppnar kl. 14.00 på lördag och det går att köpa årskort på plats.

Köp Årskort direkt
Du kan köpa ditt årskort via vår partner Ticketmaster via denna länk.

Delbetala ditt årskort
Använd denna länk för att få möjlighet att delbetala ditt årskort.

Behöver du hjälp med ditt köp?
Mejla kansli@gais.se eller ring 031-403690 under telefontiderna 13-16.30.