GAIS-TFF-1

Ingelsten siktar på ny trepoängare mot ÅFF

GAIS tar sig an Åtvidabergs FF idag kl. 15.00 på Gamla Ullevi och Patrik Ingelsten har nominerat samma matchtrupp som visade styrka i måndagens match mot TFF.

Dagens möte med ÅFF innebär Ingelstens andra match som huvudtränare för GAIS. Grönsvart har möjlighet att bärga andra raka segern efter den fina kämpainsatsen mot Trelleborg i måndags. Efter den matchförberedande träningen på lördagen fick GAIS.se en pratstund med Patrik för att stämma av läget inför matchen.

Hur har första hela veckan som huvudtränare för GAIS varit?

Jo, men vi har haft en bra vecka. Vinsten mot Trelleborg var såklart viktig och har gett en bra känsla i gruppen. Vi har kört på under veckan och slipat på en del detaljer, det är ju inte läge att försöka göra några större förändringar nu. Det blir mycket vecka för vecka och match för match. Men allt har funkat bra och jag har fått jättebra stöd av Kenneth Gustafsson som kommit med i ledarstaben. Vi kompletterar varandra bra och jag har stor respekt för hans fotbollskunskaper, inte minst vad gäller de defensiva linjerna.

Vad är det som ni har prioriterar under veckan?

Vi släpar ju lite vad gäller antal gjorda mål och vi har generellt skapat för få heta målchanser i matcherna, så det vill vi gärna försöka att ändra på. Till att börja med har vi fortsatt att gnugga att vi ska fylla på med folk i straffområdet så att vi verkligen är på plats när bollen kommer in. Det började vi med redan inför TFF och jag tycker att vi fick se en del positiva tecken under den matchen.

Nu har vi tagit det ytterligare något steg vidare och det handlar paradoxalt nog om hur vi agerar i defensiven, att vi ska hamna rätt i positioner och i hur vi sätter in vår press. Dels handlar det om att vi ska jobba på ett effektivt sätt på planen men också att jag vill att vi sak vinna bollen högre upp i banan. Det är såklart stor skillnad om man har 70 eller 30 meter till mål när man vinner bollen och det blir enklare att skapa chanser om man vinner bollen i rätt lägen.

Nu väntar nästa match, hur tänker du inför mötet med ÅFF?

ÅFF är ett bra lag med flera riktigt bra spelare. De har haft en olycklig inledning på serien och fått dålig utdelning poängmässigt. Men de har hittat formen på sistone och har gjort flera riktigt bra matcher. Jag är säker på att de kommer att klättra i tabellen under säsongen och att de kommer att bjuda på tufft motstånd på Gamla Ullevi.

Hur ser truppen inför matchen ut?

Det blir faktiskt samma 19-mannatrupp som förra veckan. Dardan är inte återställd efter sin sjukdom och står över även denna match. Alexander Leksell är på god väg tillbaka men har också varit krasslig och har inte hunnit med att komma ikapp efter det.

Har ni slipat på något speciellt inför matchen med tanke på att det är ÅFF som vi möter?

Ja, det är det men vad det handlar om håller vi gärna inom gruppen. Men förhoppningsvis kommer vi att få se exempel på det under matchen. Vi hoppas att alla som är nyfikna på vårt spel tar sig till Gamla Ullevi idag för att stötta laget.

Lycka till i matchen!

Tack för det, vi går för tre poäng idag.

 

Inför matchen

Detaljerna
Vad: GAIS-Åtvidabergs FF
När: Söndag 11/6 kl. 15.00.
Var: Gamla Ullevi.
Domare: Per Melin, Kävlinge.
Avstängda: Johan Ramhorn och Alberto Catenacci, Åtvidabergs FF.

Biljetter
GAIS rekommenderar som du vet alltid förköp för att slippa köer på matchdagen. Enklast gör du ditt inköp via denna länk.

Matchtruppen
Damir Mehic, Tobias Johansson, James Sinclair, Carl Nyström, Steven Old, Niclas Andersén, Daniel Janevski, Sebastian Möller, Erik Jonasson Westermark, Dusan Djuric, Dan Keat, Andreas Petersson, Rickson Mansiamina, Johan Svahn, Malkolm Moenza, Arvin Shojaee, Luka Mijaljevic, Ajdin Zeljkovic och Alibek Aliev.

Motståndarkollen
Du kan läsa mer om dagens motståndare via denna länk.

Poängligan
Inför matchen mot Åtvidabergs FF ser GAIS interna poängliga ut som följer:

3 poäng:
Dardan Rexhepi (2+1)

2 poäng
James Sinclair (0+2)
Malkolm Moenza (1+1),
Johan Svahn (0+2)

1 poäng:
Calle Nyström (1+0)
Alexander Leksell (1+0)
Dan Keat (1+0),  Andreas Peterson (1+0), Dusan Djuric (1+0), Luka Mijaljevic (0+1).

Varningsligan
Inför matchen mot Åtvidabergs FF ser GAIS interna varningsliga ut som följer:

4 varningar:
Steven Old. Calle Nyström och Johan Svahn.

2 varningar:
Alexander Leksell,
Alibek Aliev, Niclas Andersén och Dan Keat.

1 varning:
Dusan Djuric, James Sinclair och Erik Jonasson Westermark.