GAIS-AFC_2018-05-18_MJ_WEB-16

Information kring det kritiska tabelläget

GAIS befinner sig nu i en allvarlig situation som inte är enligt plan. Ambitionen om att vi under 2018 skulle nå en bättre tabellplacering än under fjolårssäsongen är i dagsläget mycket svår att uppnå. Klubben ändrar nu fokus för hela verksamheten och det enda viktiga målet för A-stab och trupp är nu istället att undvika negativt kvalspel.

Klubbens ledning och styrelse ska under onsdagen träffa ledarstaben för att skapa enighet kring vad som gäller för de kommande fyra avslutande omgångarna. Det som står i fokus då är vad som krävs för att GAIS även fortsatt ska vara en del av landets elitfotboll och hur vi ska kunna säkerställa att det målet kan nås.

– Klubben sitter inte still i båten i det utsatta läget som vi befinner oss i utan ser över alla möjligheter till att få till ett trendbrott rent poängmässigt. Det arbetet sker tillsammans med spelare, ledare och övriga ansvariga i klubbledning och styrelse. Vi är en stark grupp som står upp för varandra och som vågar ha rejält högt i tak, säger klubbchefen Erik Bergkvist.

Helt klart är att både lag och ledning är öppna med att årets säsong så här långt är ett misslyckande. Ledare och spelartrupp är fullt medvetna om att de inte nått upp till varken sina egna eller klubbens förväntningar.

– Det har inte blivit som vi hoppats och trott under 2018, men vi är fortfarande fast beslutsamma att klara av det här på bästa sätt. Vi för nu regelbundna och öppna samtal där det är viktigt att alla får säga sitt och att vi håller ihop som en grupp. Nu gäller det att agera utifrån den situation som vi satt oss i och vi från styrelsen får stötta och peppa så mycket vi bara kan, säger ordförande Glenn Heiman.

Ambitionen är nu att klubben skall kunna stänga dörren om de 26 omgångar som spelats och lägga fokus på det enda som nu är viktigt, nämligen att bärga de poäng som krävs för att säkra kontraktet i Superettan. Vidare information om den närstående framtiden och hur klubben ämnar avsluta året kommer under veckan.