25

Inför västkustderbyt mellan GAIS och Varberg

Efter en åttonde spelad match utan förlust hemma mot topplaget Sirius är det nu dags för Grönsvart att bege sig ner till Varberg för att ta sig an Varbergs BoIS FC i ett förväntat jämnt Västkustderby.

Truppen inför morgondagens match är i stort densamma som i matchen mot Sirius men två ändringar finns att notera. Det är Malkolm Monza och Luka Mijaljevic som av olika skäl tvingas stå över matchen. För Malkolms del handlar det om att han är avstängd efter att ha fått sitt tredje gula kort i förra omgången medan Luka har dragit på sig en skada i ljumsken under träning i veckan. Assisterande tränare Jesper Ljung kan dock meddela att det är en lättare skada och att han snart är tillbaka i spel igen. På skadelistan står sedan tidigare James Sinclair och Craig Henderson som får göra Dan Keat sällskap på läktaren även denna vecka.

In i truppen kommer istället vår största, bästa och vackraste Björn Andersson som är tillbaka efter en skadeperiod. Dessutom kan vi hälsa duktige avslutaren Shkelqim Krasniqi tillbaka in i matchtruppen.  Lukas Mijaljevics frånvaro öppnar möjligen dörren för David Johannesson lagom till mötet med hans tidigare klubb. Det blir spännande att se vad hemmalagets skyttekung från förra året kan uträtta på sedan tidigare känd mark om han får chansen.

Det rullar minst fyra supporterbussar på lördag

Det är inte bara spelarbussen som rullar ner till Halland imorgon. Fyra grönsvarta supporterbussar kommer anlända till Varberg. Två från Gårdakvarnen, en från Makrillarna samt en från Grönsvart Göteborg. Gårdakvarnens bussar är för tillfället slutsålda men det finns fortfarande platser kvar hos Makrillarna och Grönsvart Göteborg.

Har du inte redan bokat din plats på bussarna så in och gör det på respektives supporterförenings hemsida så du inte missar morgondagens grönsvarta derby och kanske också GAIS första bortaseger! I morgon kokar det på Påskbergsvallen.

Inför matchen

Truppen:
Tommi Vaiho, Jesper Johansson, Johan Ramhorn, Calle Nyström, Steven Old, Björn Andersson, Liam Lloyd Davies, Kieron Cadogan, Danny Ervik, Johan Lundgren, Bragi Bergson, Pascal Olsson, Felix Kasper, Pule Maraisane, David Johannesson, Luther Singh, Renny Smith och Shkelqim Krasniqi.

Detaljerna:
När: 2016-06-18, kl. 16:00.
Var: Påskbergsvallen, Varberg
Underlag: Riktigt gräs
Domare: Adnan Jukic, Falkenberg

Text: Philip Morsten