25-4

Inför Trelleborgs FF, intervju med Bosko

Trots en tung anstormning i originalderbyt mot lokalkonkurrenten Öis senast fick Atleterna nöja sig med delad pott. GAIS tar nu istället nya tag nere i Skåne mot Trelleborg på måndagskvällen. GAIS.se tog ett snack med huvudtränare Bosko Orovic om nycklarna till seger, vad han tycker om derbyt i efterhand och hur matchtruppen ser ut till måndagens match.

Hej Bosko! Hur är läget och hur står det till med foten i dagsläget?

– Foten, den undviker vi att prata om [skratt]. Nej, men det är inget bättre och inget sämre. Det är status quo liksom. Det bara ligger där och enerverar mig hela tiden.

Det är imponerande att du orkar med det måste jag säga!

– Jag gör det egentligen inte kan jag säga men jag tvingar mig själv till att göra det [skratt].

Hur ser du tillbaka på derbyt så här nästan en vecka i efterhand?

– Vi har ju perioder i matchen där vi är väldigt bra. Vårt försvarsspel är återigen stundtals briljant med tanke på att Öis knappt har några målchanser. Jag tror knappt att de har en riktigt så kallad målchans. De har en nick på mål, fyra inlägg, två blockerade skott och så har de då det läget där vi gör bort oss då (målet).

– Försvarsspelet är bra, vi får en dipp när vi tar ledningen fram tills Öis gör 1-1. Sedan tar vi över matchen. Jag tycker att vi är förtjänta av en seger, det tycker jag. Men samtidigt så är det som det är. Man får inte bjuda på något i den här serien.

– Jag är inte nöjd men jag är hyfsat nöjd.

Som du är inne på så känns det som att defensiven varit bra i ganska många matcher i följd?

– Vi har ett presspel där vi stör motståndarna väldigt tidigt och de får knappt någon tid på sig att göra någonting och när vi gör det synkat så fungerar det ju klockrent. Dock jobbar vi mycket mer med offensiven nu och det utan att vi får det till att stämma riktigt känner vi. Det går i varje fall lite framåt men det är marginellt och det måste höjas en hel del alltså.

Vad är det som känns som saknas där?

– Det är ju svårt att säga. Jag ska inte skylla på något och det går egentligen inte att skylla ifrån sig. I grund och botten tror jag det handlar om att ta mer löpningar, fler löpmeter och fler avslut. Vi kommer ju fram till deras straffområde där jag tycker att vi skjuter för lite, vi får inte bollen i box. Det krävs för att komma till målchanser – den där sistapassen eller skottet.

– Vi är nära mål hela tiden men jag tycker att vi tar för lite avslut. Jag tror det är där vi jobbar hela tiden med att hitta rätt. Idag på träningen såg det, peppar peppar, för jävla bra ut men det gäller ju att leverera på match. Det är inte på träning du ska leverera! Man blir lite irriterad ibland med tanke på att vi är ”där”, vi börjar få tillbaka spelare från skador och det är tuff konkurrens i truppen vilket höjer oss för varje träning och match som vi spelar egentligen.

– Vi har inte förlorat sedan Helsingborg och det går framåt. Nu har vi en tuff match i morgon men vi ser det som att vi har 50 % chans att vinna den.

Trelleborg har bra chans på allsvenskt spel och har imponerat får man säga. Vad säger du om dem som lag?

– Det är ett väldigt skickligt lag. Jag är väldigt imponerad av deras forwards. Två-tre riktigt bra forwards som har gjort en jävla massa mål. Som lag – inte bättre än oss faktiskt tycker jag. Däremot tycker jag att de är skickligare i box! De kommer till fler avslut, de får in bollarna i boxen och tvekar inte. De är inne i zonen och det finns inte så mycket grubblande utan de gör det bara. Det är väl just det som skiljer oss åt som lag just nu då.

Vad måste ni särskilt fokusera på för att vinna matchen? Vad blir nyckeln?

– Nyckeln är ju att få fart på anfallsspelet och givetvis att stoppa deras forwards i boxen. De är väldigt duktiga där och det är lite nyckeln defensivt. I offensiv väg är det att vi tar mycket löpningar utan boll samtidigt som vi får in bollen i boxen och komma till avslut. Så mycket avslut som möjligt. Inte hålla på och vela utanför straffområdet! Vi väl gärna komma till avslut – så länge vi avslutar är det stor chans att vi gör mål. Så länge vi passar in i box är det stor risk att få en omställning på sig.

Hur ser truppen ut inför morgondagen? Är det några förändringar sedan senast mot ÖIS?

– Simon Silverholt faller bort sedan senast. Vi hade kunnat chansa med honom men vi väljer att inte göra det med tanke på att det är så pass många matcher kvar. Även Sebastian Möller är skadad och går ut medan de båda ersätts av Ajdin Zeljkovic och Dardan Rexhepi som istället ingår i truppen.

Då får jag avsluta med att önska ett stort lycka till inför i morgon och tacka dig för samtalet!

– Det är inga konstigheter! Och lycka till själv! För du vill väl vinna lika mycket som jag vill? [Skratt]

Det vet du! [Skratt]

Detaljerna:

Vad: Trelleborgs FF – GAIS
När: måndag 11/9 kl. 19.00.
Var: Vångavallen.
Domare: Fredrik Klitte.
Avstängda: Niclas Andersén, GAIS.

Truppen:

Damir Mehic, Tobias Johansson, Daniel Janevski, Marvoudis Bougaidis, Carl Nyström, August Wängberg, James Sinclair, Daniel Bennassar Nilsson, Anton Wede, Erik Jonasson Westermark, Dusan Djuric, Alibek Aliev, Dan Keat, Andreas Peterson, Dardan Rexhepi, Luka Mijaljevic, Ajdin Zeljkovic och Calle Wede.

Text: Linus Ahlgren