image

Inför Brommapojkarna

Lördagens match mot nästjumbon Brommapojkarna blir den sista bortamatchen i örets serie. Vid seger för GAIS är laget klart för spel i Superettan 2016  Brommapojkarna har tre poäng upp till IK Frej Täby som ligger på kvalplats nedåt och kan (då Frej spelar samtidigt) bli klara för nedflyttning vid förlust mot GAIS  vi kan alltså förvänta oss två heltaggade lag i en superviktig match!
GAIS kommer närmast från en viktig 3-0 vinst mot Syrianska. Atleternas spel den matchen var disciplinerat och spelarna gick in med hundraprocentig kraft i varenda duell! Det var en vinst som ökade avståndet ner till Mjällby på kvalplats till fem poäng. Makrillarna säkrar med andra ord en plats i Superettan 2016 vid vinst på lördag mot Brommapojkarna.

Brommapojkarna kommer å sin sida från en blytung förlust mot AFC United där BP ledde matchen fram tills den sjuttiosjunde matchminuten. Då gjorde AFC tre snabba mål varav det sista var ett riktigt konstmål som är en självklar kandidat till årets mål. Eftersom IK Frej Täby, som ligger tre poäng ovanför Brommapojkarna, på kvalplats spelar samtidigt som BP-GAIS på lördag kan BP alltså bli klara för nedflyttning vid förlust mot GAIS på lördag. Vi kan förvänta oss en match med tjugotvå spelare som alla kommer kriga fram till slutsignalen i en match som är så viktig som denna.

Målfarliga spelare

Så sent som förra säsongen spelade Brommapojkarna i Allsvenskan där man slutade sist med endast tolv poäng. Då man kommer ovanifrån i seriesystemet så kan årets säsong inte ses som något annat än en missräkning. På lördag är laget tvunget att ta poäng då man annars kan åka ur Superettan i samband med matchen mot GAIS.

Brommapojkarna har hittills på säsongen gjort tjugonio mål och av dessa har två spelare stått för fjorton av dessa. Seth Hellberg har stått för åtta mål och Stefano Vecchia Holmquist har gjort sex mål. Seth och Stefano är alltså två killar som Atleterna ska ha extra koll på under lördagsmatchen.

GAIS trupp
I GAIS är Kenneth Gustafsson, Joel Anell och David Björkeryd fortsatt skadade. Beträffande den sistnämnde rapporterar GAIS fysioterapeut Lars Göthfelt att hans rehab ser mycket bättre ut. Luther Singh utgick tidigt i förra matchen med en konstaterad muskelbristning och är inte tillräckligt kurant för att vara en del av dagens matchtrupp. Vidare utgår även Richard Ntomba Ekunde som är avstängd på grund av för många gula kort.

Göthfelt meddelar att de som ersätter Singh och Ekunde blir Alieu Bajaha och Stefan Djurovic. Truppen i sin helhet ser ut som följer:

Tommi Vaiho, Magnus Berglöf, Stefan Djurovic, Calle Svensson, Sebastian Starke Hedlund, Björn Andersson, Malkolm Moenza, Sandeep Mankoo, Yussif Chibsah, Reuben Ayarna, Arnar Bragi Bergsson, Adam Eriksson, Johan Lundgren, Alieu Bajaha, Patrik Ingelsten, Kieron Cadogan, Pule Maraisane, Linus Tornblad samt Wagsley
Grimsta

Brommapojkarna spelar sina matcher på Grimsta IP, vilken rymmer 8000 åskådare. Den blev färdigställd 1963 och renoverades senast 2007 då Brommapojkarna gick upp i Allsvenskan och blev tvingade till att anpassa arenan efter Allsvenskans krav. På lördag får de GAIS-supportrar som åker upp till Stockholm stå på långsidan och dessutom är det gratis entré! För närvarande har 169 personer anmält att de ska gå på ”årets viktigaste bortaresa” på GAIS facebookevenemang. GAIS vill passa på att tacka samtliga som åker upp till Stockholm för att stötta GAIS på lördag!

Tobias Hurtig