2391-980x500

Höga förväntningar på HBK-match

– Två intressanta lag, det kommer att bli en bra värdemätare och förhoppningsvis en riktigt bra träningsmatch.

GAIS tränare Benjamin Westman har höga förväntningar på lördagens träningsmatch mot på Valhalla mot blivande seriekonkurrenten Halmstads BK. Den halländska anrika föreningen fick lämna allsvenskan i höstas, men har liksom GAIS fått ihop en trupp som ser stark ut, bland annat med nyförvärv som fjolårets skyttekung i Superettan, Fredrik Olsson.

– Det är förstås extra intressant att möta ett lag som vi kommer att träffa på i serien och HBK ser – liksom vårt lag – intressant ut, säger Benjamin Westman.

Men nu är det träningsmatch och förstås mer fokus på vad det egna laget ska producera och prestera än vad som händer på motståndarsidan. GAIS har en träningsmatch så här långt, förlust på Bravida mot allsvenska BK Häcken 0-1, efter en insats som stundtals var riktigt bra.

– Inledningen mot Häcken var riktigt bra, jag tycker att vi hade den första kvarten och vi lyckades också skapa någon rejäl målchans. Sedan tog Häcken över allt mer och vi hamnade ofta under press.

– Samtidigt tycker jag att killarna trots Häckens spelövertag försökte hålla ett eget spel uppe trots pressen. Det är lätt att man i det läget börjar tjonga boll, men den fällan föll vi inte i och det är jag mycket nöjd över. Jag är mindre nöjd över att vi gör en del misstag i passningsspelet och onödiga bolltapp. Hoppas att vi skärper den detaljen mot HBK.

Vid sista träningen inför lördagen var de flesta spelare i truppen tillgängliga för spel.

– Bragi är tillbaka efter sjukdom och Dan Keat är också klar för spel. Däremot väntar vi med att ta ut Luka Mijaljevic, han är nästan klar för spel men det är dumt att chansa. Krasniqi har varit sjuk och får också stå över.