guest2

Hemlig gäst på Legends of Britain

Snart är det dags för Legends of Britain, en unik konsertupplevelse som tar publiken på en musikalisk resa i 60-70-80-talet och musik från Beatles, Rolling Stones och Queen. Vid sidan av banden Pepperland (Beatles), Rocks off (Rolling Stones) och Peter Johansson (Queen) kommer det också att dyka upp en hemlig gäst med tydlig koppling till både pop- & rockmusik och GAIS. Överskottet från galan går till GAIS ungdomsverksamhet och du köper din biljett till Legends of Britain här.

GAIS.se fick möjlighet att göra en intervju med den hemlige gästen, här nedan kallad för Mr Y, inför föreställningen Legends of Britain.

Hallå där Mr Y, vad ska du göra på Legends of Britain?

– Jag ska hoppa in i föreställningen och sjunga med ett av banden och ja, sedan får vi väl se vart det leder. Det enda som är helt säkert är att det kommer bli full fart.

Ok, vilket av banden på Legends of Britain ska du spela med?

– Jag vet faktiskt inte om jag får tala om det? Vi har ju snackat om att det här är en hemlig spelning så det kanske är bra att låta det bli en överraskning. Men jag kan ju säga att jag har lyssnat jäkligt mycket på Beatles och Stones genom åren och dom banden har ju varit förebilder stått för mycket inspiration. Det kanske gör att publiken ändå kan gissa ungefär när och var jag kan komma att dyka upp?

Ok, har du spelat med Pepperland eller Rocks off tidigare?

– Nej, men Beatles och Stones är ju musik som sitter i ryggmärgen. Du kan väcka mig mitt i natten och jag skulle kunna gå rakt upp på scen och köra, när det gäller dom banden har jag låtarna i blodet. Den musiken är ju i grym och jag vet ju att banden som spelar på Legends of Britain kan ju sin sak. Så det ska bli kul att göra detta tillsammans med dom och jag är säker på att det blir en riktig upplevelse för publiken.

– För mig är både Beatles och Stones är ju unika konstellationer av personer, inte minst i Beatles fall är ju det en starkt bidragande orsak till att det blivit så mycket bra musik. Visst finns det några ”fillers” på några av deras plattor men som helhet är det ju en så bra repertoar att det är svårt att ens peka ut favoriter för det finns så många. Men den som kommer på konserten får ändå höra många låtar som jag gärna vill göra på scen.

Men hur föddes tanken att du skulle hoppa in som gäst?

– Alltså, man kan nästan säga att det är Arbetsförmedlingens förtjänst. Det var nämligen där som jag för många år sedan stötte ihop med en av killarna i bandet och på den vägen är det. Vi har snackat om att göra något ihop många gånger och nu dök chansen upp. Både jag och den där killen jag mötte på Arbetsförmedlingen är ju gaisare så det kändes som att detta är ett perfekt tillfälle.

– Och jag vet ju att dom i bandet är grymma på det dom gör så det känns som att det här kan bli något lite extra. Så tack till Arbetsförmedlingen för det!

Överskottet från Legends of Britain går ju till att stödja ungdomsidrott, vad har Mr Y för bakgrund inom idrotten?

– Jag var rätt hygglig på fotboll när jag var yngre och jag spelade i ett ungdomslag här i Göteborg under ganska många år.

– Sedan har jag på senare år faktiskt börjat med pingis och det spelar jag faktiskt rätt ofta fortfarande, senast bara för någon vecka sedan. Det är ju en sport som har fördelen att man kan spela på fester och efterfester och det ger ju idrotten en ny dimension, eller hur man nu ska uttrycka det.

Kan du ge mig några ledtrådar med GAIS-koppling kring vem som är Mr Y?.

– Ja, vad ska man säga då? Att jag är Gaisare sedan barnsben och att där jag växte upp höll alla på GAIS. Jag går gärna på matcherna men det har blivit lite för sällan senaste året. Som alla gillar jag bäst de matcher när det är bra drag på läktaren, som mot Hammarby i slutet på 2014 och som det kommer bli mot ÖIS i år. Eller som i derbyn mot blåvitt såklart, dom är ju också rätt galna.

Då nöjer vi oss där, tack för pratstunden Mr Y och kör hårt på Legends of Britain!

– Tack ska du ha, det här kommer att bli riktigt kul och jag hoppas på mycket folk på måndag.

Du kan beställa biljetter till Legends of Britain här. Välkommen att stötta GAIS ungdomsverksamhet.

Av: Anders Fagerlund