Haris Cirak

Haris Cirak räds inte GAIS utmaning

En 24-åring från Strängnäs utanför Eskilstuna gjorde det kanske lite märkliga steget att gå från ett lag som förra året kom femma i norska högstaligan, till ett gäng som kämpar på nedre kvalgränsen i svenska andraligan. Men Haris Cirak är tvärsäker. ”I GAIS finns potentialen att nå framgångar.”

Elitkarriären började i AFC Eskilstuna, en tid som tyvärr präglades av flertalet skador. När hans kontrakt gick ut valde han att flytta till Norge, och fick två mycket bättre fotbollsår. Han var skadefri och utvecklades positivt som spelare.

– Elitserien är i nivå med Allsvenskan, däremot så tycker jag det är lite mer fysiskt spel där, medan det svenska är lite mer tekniskt, analyserar Haris Cirak.

Själv anser han sig vara mer av en teknisk spelare, och det är på det centrala mittfältet han ska stärka upp den grönsvarta truppen. För det var i hans ögon ingen tvekan när GAIS hörde av sig. Dels hade han börjat få hemlängtan, dels visade GAIS väldigt tydligt att de ville ha just honom.

– GAIS är en klubb som lockar vilken spelare som helst. Det är en stor klubb med mycket engagerade supportrar, och sådant är viktigt. Dessutom är det i Göteborg, vilket ger bra förutsättningar att trivas även utanför planen.

Men det var snabba ryck när beslutet väl togs. Haris hann göra en enda träning ihop med sitt nya lag innan det var dags för den första matchen, hemma mot Mjällby. Trots att han självklart ser fram emot att få träna och bli mer samspelt med lagkamraterna så tar han rivstarten med ro.

– Visst blev det lite hektiskt, men det är ju fortfarande fotboll, det är ju inte som att jag skulle lära mig spela piano, ler han.

Han möttes av en trupp som han tycker tar GAIS något prekära sportsliga situation på mycket stort allvar och ser en enorm potential i laget. För den utomstående kanske det skulle avskräcka att kliva in i det här skedet, men Haris Cirak räds inte en utmaning.

– Det är en riktigt fin grupp där alla strävar efter samma mål. Vi ska till att börja med hänga kvar i Superettan, sedan finns alla möjligheter att ta nästa steg!

Längre än så vill han inte blicka just nu. Han är nöjd med att vara på plats och tror att han kommer finna sig till rätta i sin nya hemstad, förhoppningsvis i takt med att han hittar sin roll i laget och att de tillsammans börja plocka poäng.

– Så är det, ju bättre det går på plan, desto bättre mår man vid sidan av den också.