Haris Cirak förlänger med GAIS

Igår kunde vi presentera den första förlängningen av avtal inför nästa säsong och idag kommer den andra. Haris Cirak har skrivit på ett avtal till och med säsongen 2022.

Haris Cirak anslöt GAIS under sommaruppehållet och skrev då på ett avtal säsongen ut. Den spelskicklige mittfältaren visade per omgående sin klass med sin fina speluppfattning satte han medspelare i offensiva lägen. Tyvärr blev han skadad redan i sin fjärde match då han drog ett korsband på Domnarvsvallens plastmatta, men då hade har redan hunnit övertyga publiken om att han kan göra Makrillarna till ett starkare lag.

Därför har sportrådet under ledning av Jonas Östergaard fört samtal med Haris under en längre period för att få honom att fortsätta att spela i grönsvart – och nu är kontraktet påskrivet. Haris opererades i september och hans rehab går framåt på ett bra sätt. Om inga problem tillstöter under vägen så bör han kunna vara tillbaka på planen i april-maj.

Jonas Östergaard kommenterar förlängningen:

– Haris är en klasspelare som kommer att betyda mycket för laget när han väl är tillbaka på planen. Han är bra på att hålla ihop laget och stänga ytor bakåt men bidrar också mycket offensivt. Haris förmåga att bryta motståndarens linjer var tydlig under dom få matcher som han spelade under hösten, både med precisa passningar och när han själv driver upp bollen. Att vi fått honom att skriva på ett längre avtal känns också som en framgång och ett bra steg i klubbens ambition om att successivt kunna erbjuda våra spelare längre kontrakt.

Haris Cirak kommenterar förlängningen:

– Vi hade bra killar i gruppen under hösten och jag kom snabbt in i gänget, så jag fick ett bra intryck av GAIS från dag ett. Efter skadan så blev jag också väldigt väl omhändertagen av klubben och fått bra stöd i kampen för att komma tillbaka. Så min tanke har hela tiden varit att jag ska stanna kvar och efter att ha diskuterat en tid så har vi kommit överens nu.

– Jag är inställd på att vara kvar GAIS under en längre tid och jag hoppas att det kan sända en signal även till andra spelare att vi har något bra på gång.

Avtalet är skrivet över säsongen 2022, men båda parter har möjlighet att bryta avtalet efter två år.