ÖIS-GAIS-2

Gårdakvarnen bäddar för maximalt stöd för GAIS

Seriepremiären är bara tre dagar bort och just nu är det massor av Gaisare som engagerar sig i att ge GAIS en så bra start på nya säsongen som möjligt. Gårdakvarnen drar ett tungt lass för att ge spelarna bästa möjliga stöd från läktaren. 

Det är bråda tider i förgreningarna som alla bottnar i en och samma klubb. GAIS. En i raden är Gårdakvarnen. Supporterföreningen som inför bortapremiären mot Norrby i Borås fixat med logistiken för bussvilliga gaisare, och därtill ordnat plats för uppladdning på lokal i staden.

På Gårdakvarnens hemsida presenterar supporterföreningen allehanda information. Om hur arbetet ska fortskrida och i vilket syfte man vill agera. Stadgar som från och med starten 1996 alltid haft Göteborgs Atlet och Idrottssällskaps bästa för ögonen.

Samma år som föreningen bildades tog Robin Peterson sina första stapplande steg mot en grönsvart framtid. Bokstavligt talat. Han var nämligen bara fyra år när pappan i familjen tog med honom till grannkommunen Partille för bortamatch mot Jonsered. Enligt Robin Peterson var det säkert chips och läsk det handlade om på den tiden, men fröet var ändå sått och har fortsatt gro sedan dess.

Idag ingår tjugofemårige Robin Peterson i Gårdakvarnens organisation. En organisation som är en medlemsförening där alla har lika mycket att säga till om. När den nya styrelsen inför varje säsong är tillsatt börjar planeringen för årets begivenheter där Robin Petersons primära roll är som ansvarig för bortaresorna.

– Först är det försäsongsmatcherna och sen spelschemat för serien. Vi planerar för vilka resor som har extra potential att bli något stort och extra kul, berättar han.

En seriepremiär innebär alltid extra mycket arbete. Framför allt när matchen i Superettans första omgång startar upp på bortaplan. Efter höst, vinter och mörker har både vårdagjämning och sommartid gjort att ljuset blivit ett alltmer bestående inslag i vardagen. Törsten efter seriefotboll är på topp vilket responsen från grönsvarta supportrar visat prov på.

Många vill vara med om premiären och antalet bussar till Borås räknas till sju stycken. Sex av dem avgår klockan tolv medan den sjunde startar sin resa två timmar senare. Ett antal som Robin Peterson är nöjd med eftersom han vet att många väljer att åka privat till Borås på en söndag.

Vilket fokus har ni för en lyckad premiär?

– Att så många som möjligt tar sig till Borås och sen till Stora torget för gemensam marsch till arenan, och att där skrika för full hals för att visa maximalt stöd för GAIS.

Efter bortapremiär väntar hemmapremiär. Till Gamla Ullevi den 8 april kommer den store förhandsfavoriten, Dalkurd FF. I alla fall om man får tro spelare, tränare, ledare och journalister som samlades till Superettans upptaktsträff i veckan. Som gjort för GAIS att visa prov på sin förmåga för året.

Robin Peterson och Gårdakvarnen kommer i alla fall göra sitt yttersta för att samla den gröna och svarta delen av Göteborg för att komma i rätt stämning till hemmapremiären. Och som vanligt är det stamstället, mitt i stadskärnan, som agerar uppsamlingsplats för ivriga supportrar.

– Det kommer bli en fet uppladdning på John Scott´s. Vi vet av erfarenhet att det kommer bli mycket folk och alla medlemmar i Gårdakvarnen har rabatt på mat och öl, det gäller hela säsongen och det kommer bli riktigt riktigt bra, säger han.

Text: Stefan Zetterlund.
Foto: Line Skaugrud-Landevik.

Publikinformation inför seriepremiären

Köp Bortakortet inför seriepremiären
Det finns fortfarande 15 Bortakort kvar och du gör ditt inköp på Gaisare.se. Det är det bästa sättet att se GAIS på bortaplan i år, dels för att det är en bra affär för dig men också för att du stöttar Grönsvart snarare än hemmalaget.

Du kan hämta ditt Bortakort på GAIS sista träning inför premiären på Valhalla, lördag 1/4 kl. 11.30-13.00. Om inte alla kort är sålda inför söndag så kommer GAIS dessutom att erbjuda försäljning utanför Borås Arena – men vi hoppas att alla korten är sålda innan dess.

Köp biljett till Norrby IF-GAIS
GAIS rekommenderar alla som inte köpt Bortakortet att förköpa biljett för att slippa köer. Du köper biljett till seriepremiären på Borås Arena här. Priserna är som följer:

  • Bortasektion, sittplats – Vuxen: 150 kr.
  • Bortasektion, sittplats – Barn/ungdom under 16 år och pensionär: 100 kr.
  • Bortasektion, ståplats – Vuxen: 100 kr.
  • Bortasektion, ståplats – Barn/ungdom under 16 år: Gratis.
  • Bortasektion, med Bortakortet: Gratis.

Observera att om du tänker gå in på en biljett för barn/ungdom under 16 så måste du vid uppmaning kunna styrka din ålder med ID-kort eller pass (eller motsvarande).

Åk med Gårdakvarnen till Borås
Gårdakvarnens bussar kommer avgå från Nya Ullevi mitt emot Skånegatans polishus klockan 12:00. De kommer även ha en buss som avgår 14:00 för dig som inte behöver lika lång tid att ladda upp i Borås. Resan kostar 150 kr tur/retur.

Anmäl dig till Gårdakvarnens bussar.

Åk med Makrillarna till Borås
Makrillarnas bussar kommer påbörja sin resa redan i Åsa 11:15 för att sedan anlända till Göteborg (Heden, Exercishuset) 12:15 och därefter göra ett stopp vid Landvetter centrum vid 12:30 innan resan går mot Borås. Resan kostar 100 kr tur/retur. Är du dessutom medlem i Makrillarna, Spirrklubben eller Gamla gaisare åker du för halva priset, alltså 50 kr.

Anmäl dig till Makrillarnas bussar.

Köp Årskort
Du vet väl att du kan följa nedräkningen avseende hur många ytterligare årskort som GAIS behöver sälja för att nå årets budget. I dagsläget återstår det bara 26 kort för att vi ska nå målet och vi vädjar till alla Gaisare att stödja klubben på detta sätt. Tack på förhand!

Köp Årskort direkt
Du kan köpa ditt årskort via vår partner Ticketmaster via denna länk.

Delbetala ditt årskort
Använd denna länk för att få möjlighet att delbetala ditt årskort.