IMG_2181

GAIS värvar allsvenskt

GAIS är väldigt glada att ha gjort klart med målvakten Damir Mehic, som därmed flyttar 15 mil västerut när han nu lämnar Jönköping och J-södra, för spel hos GAIS. Damir gjorde 27 matcher i Allsvenskan under året, 26 från start och en som inhoppare. Han mäter 192 centimeter i strumplästen.

Tränare Benjamin Westman om det senaste tillskottet i truppen:

– Damir är en mycket kompetent målvakt, med fina egenskaper. Han stärker våra egna ambitioner. Men jag gillar också hans vilja att komma till GAIS, och hans tro på föreningens möjligheter.
– Jag kände redan vid första träffen att de var en bra kille, en varm människa. Men med en väldigt stark tävlingsinstinkt, så snart han kommer in på planen. En fin kombination av egenskaper.

– Rent fotbollsmässigt, en komplett målvakt. Hans lag har velat ha ett eget spel även som nykomlingar i Allsvenskan. Det gör man inte om man inte har en bra målvakt. Med sin storlek är han mycket stark i luftrummet, vilket känns bra. Det är gott at ha klart med Damir så här tidigt, avslutar Westman.
Med Gunnilse som moderklubb och ett antal säsonger på Hisingen, hos Häcken, är det en kille som redan känner sig hemma i stan. Redaktionen önskar stort lycka till och säger välkommen till Grönsvart.

En längre intervju med Damir finns också  tillgänglig på GAIS KlubbTV.