GAIS utspelade mot VSK

2019-10-27 2:00

Anders Fagerlund

Försvarsspelet svek Atleterna när man förlorade borta mot Västerås på Solid Park Arena. Siffrorna rann iväg i andra halvlek och GAIS förlorade med hela 4-1.

Inledningsvis såg GAIS pigga ut och fast beslutna om att redan denna eftermiddag säkra kontraktet inför nästa säsong. Drygt tre minuter in i drabbningen fick Marcelo ett jätteläge och nickade bollen i insidan av stolpen. Atleterna fortsatte att vara tunga och skapade en hel del fasta situationer. Bergholtz var bland annat nära efter en hörna men hans avslut täcktes av en VSK-spelare och bollen smet strax utanför stolpen.

Matchen skiftade karaktär när ett par avgörande situationer utspelade sig i slutet av första halvlek. Grönsvart flyttade upp på en fast situation där Moura nådde högst och hemma-målvakten stod för en fin parad. På den efterföljande kontringen lämnades Emil Skogh ensam och han dunkade in 1-0 i bortre krysset.

Under Ingelstens ledning har det kollektiva försvarsspelet och arbetsinsatsen varit lagets signum. Det förstnämnda havererade totalt under stora delar av den andra halvleken. VSK gjorde både 2, 3 och 4-0 och stundtals stod GAIS för kritiska individuella misstag, dålig samhandling och ett i ögonfallande bolltittande.

Mot slutet fick ändå atleterna tröstmåla när Karl Bohm äntligen fick spräcka hans målnolla för säsongen. Målet och stora delar av den första halvleken kan man ta med sig till den så viktiga avslutningen i nästa vecka.

Slut upp bakom laget och se GAIS säkra kontraktet 3 november hemma mot Trelleborg.

Text: Andres Kriisa