A-GU-PRAC-20170406-MJ-24

GAIS U21 vann med 13-0 mot Landskrona BoIS

Om det har varit svårt för GAIS att göra mål under säsongsupptakten i Superettan så visade Grönsvarts U21-lag ett gott exempel idag då man krossade Landskrona BoIS med 13-0. 

Jo, du läste rätt. Tretton mål framåt och intakt nolla bakåt. GAIS.se fick tag på en av dagens coacher, Dan Keat, tillika betydelsefull mittfältsmotor i A-laget, för att få veta lite mer om storsegern.

Grattis till storsegern, Dan. 13-0 måste vara någon form av rekord?

– Ja, jag vet inte det faktiskt. Det förekommer en del annorlunda resultat i U21-serien. Men det är klart att vi gjorde en bra insats och att göra 13 mål framåt är riktigt bra.

Berätta lite om matchen.

– Vi ställde ett bra lag på benen och tyvärr kom Landskrona med ett yngre lag än väntat, så vi var såklart favoriter i matchen. Men det gäller ju att göra jobbet på planen också och det gjorde vi verkligen. Killarna körde på för fullt i 90 minuter och då var också skillnaden i kvalitet mellan lagen tydlig.

– Det jag gärna vill berömma killarna för är att vi spelade med mycket rörelse och det var många som tog bra löpningar. Det var också så vi skapade våra chanser och jag måste säga att vi gjorde några riktigt fina mål. Sedan var det starkt att köra på i full fart hela matchen, det kan ju vara lätt att slå av på takten när matchen är avgjord men killarna höll nivån uppe på ett beundransvärt sätt.

– För någon vecka sedan spelade vi mot Falkenbergs FF och ledde med 3-0 i paus efter en bra första halvlek, men sedan tappade vi allt i andra och förlorade med 4-5. Nu var killarna grymt revanschsugna och ville verkligen visa att de tagit lärdom efter FFF-matchen.

Det här med att coacha U21-laget, är det en förberedelse för att bli tränare framöver?

– Jag tycker inte att man ska dra för stora växlar på det. Men det är helt klart ett område som intresserar mig och där jag tror att jag har saker att bidra med till laget och klubben. Vi jobbar ju hårt med att utveckla spelare och då är U21-laget viktigt och jag har haft den här rollen sedan slutet av förra året.

Är det någon spelare som du vill framhålla speciellt?

– Nej, det var så många som var bra idag så det är faktiskt svårt att peka på någon enskild. Det bästa idag var att vi spelade med hög energi och rörelse i 90+3 minuter och att vi aldrig slog av på takten. Sedan var det såklart kul att både Alibek Aliev och Ajdin Zeljkovic fick göra varsitt hattrick.

Och för din egen del, hur känns det efter matchen mot Syrianska?

– Ja, vad ska man säga. Vi hade räknat med att kunna göra det bättre så det är klart att man är frustrerad. Men vi får en dålig start och det skapar en rejäl uppförsbacke för oss och vi var allihop besvikna över att vi inte fick till det bättre.

– Vad gäller min egen form så har jag fortfarande mer att ge. Det går bättre för varje vecka och jag hoppas att kunna visa det på planen framöver och förhoppningsvis redan på lördag.

På lördag ja, då väntar ex-allsvenska Helsingborgs IF. Det blir en tuff nöt att knäcka?

– Det är ett bra lag, helt klart, och det är en viktig match. Men vi tror på det vi gör, vi har en bra grupp av spelare och vi måste skaka av oss matchen i Södertälje och jobba vidare mot nästa. På lördag ska vi vara redo igen och vi får se till att göra det lite bättre då.

– Vi vet ju också att det är en viktig match, både för laget och för våra supportrar. Helsingborg är väl tvåa i serien efter oss avseende stöd på läktaren så det kan säkert bli en match med mycket åskådare. Men vi jobbar på och vi kommer att vara redo för matchen på lördag, det kan du räkna med.

Vi har fått en tuff inledning på serien, hur tänker du kring det?

– Jo, det var ju inte här vi ville vara men det är långt kvar och vi är på rätt väg med laget också. Förhoppningsvis så sitter spelet lite bättre mot HIF och får vi ett par vinster så kommer vi att klättra i tabellen. Superettan är ju en serie där alla slår alla och vi kommer att ligga högre upp om några omgångar.

Lycka till på lördag!

– Tack för det, vi är verkligen sugna på revansch och hoppas att vi kan visa våra supportrar att vi kan mycket bättre än vad vi fick ut mot Syrianska.

Laguppställning GAIS U21

Tobias Johansson – Sebastian Möller, Pascal Olsson, Daniel Janevski, Ermin Grozdanic – Erik Westermark-Jonasson, Mattias Kano – Felix Kasper-Eliasson, Rickson Mansiamina, Ajdin Zeljkovic – Alibek Aliev.

Ersättare: William Humlehagen, Gustaf Jörgensen, Aiden Connor Harvey, Kenan Taci och Phil Paulsson.