pule_SA

GAIS U21-lag mosade J-södra

Gårdagens match mellan snart allsvenska Jönköpings Södra IF:s U21-lag och GAIS dito slutade med en förkrossande seger för de grönsvarta. På Gaisgårdens naturgräsplan fick Benjamin Westman och Jesper Ljung ut maximalt av gårdagens trupp.

-Vi trummar på från minut ett med alla spelare och har ett himla bra engagemang och spelgläjde i det vi gör, berättar Benjamin.

GAIS inledde matchen i rasande fart med tre riktigt bra målchanser utan resultat. Kort därpå inträffar ett mycket sällsynt missförstånd i backlinjen där en bakåtpass spelas rakt i eget mål. Det blev något av en kalldusch men som också skulle visa sig vara kortvarig.

-En mycket märkligt situation men inget som någon påverkas av. Vi fortsätter som vi inlett efter det och håller matchplanen, säger Benjamin.

Pule Maraisane placerar nästan omgående in 1-1 efter en alldeles utomordentligt vacker individuell prestation. Kort därpå fyller Waglsey på i boxen i och placerar bollen i bortre krysset efter pass från Emil Ursholm från sin högerbacksposition, 2-1.

GAIS fortsätter att skapa målchanser och trycker på för fler mål. Simon Guli gör ”en halv” Kurre Hamrin och driver på från sin högerytterposition och från nära håll dundrar han sedan upp bollen i nättaket bredvid närmsta krysset. Inte helt olikt det som inträffade 1958 mot Västtyskland, fast lite snabbare.

-Simon gjorde en riktigt bra match och var rolig att titta på igår, säger Benjamin.

Ställningen i paus är 3-1 och det enda att anmärka på är att GAIS borde gjort fler mål.
I andra halvlek går laget ner i tempo men är fortsatt lika överlägsna som i första.

Simon Guli byts ut i minut 71 till förmån för Felix Kasper som strax därpå även han gör mål. Målet föregås av en resolut kanonpass från Adam. Bollen tas med i steget på ett föredömligt sätt och placeras sedan i mål, otagbart för målvakten.

Pule avslutar dagens målskytte och fastställer slutresultatet till 5-1. Pule som gjorde andra målet för dagen såg riktigt intressant ut under hela matchen.
32-5 i avslut räknas fram och får skrivas in i någon form av rekordbok för U21-laget.

GAIS ställde upp enligt följande:

Berglöf,
Malkolm, Calle S, Alieu, Emil U
Bragi, Adam
Johan L, Wagsley, Simon Guli
Pule,

Emil Ursholm avslöstes i halvtid av Anton Delwér och Pascal Olsson bytte av Johan L i minut 82.

Publik: Ett 50-tal