GAIS trupp mot Mjällby AIF

Lagkapten Marcus Bergholtz är tillbaka i truppen när GAIS beger sig söderut under söndagen för match med nykomlingen Mjällby AIF.

Nästa motståndare för Grönsvart är alltså Mjällby som kommit igång på allvar efter en svagare start. Blekingelaget noterade tre förluster på de fyra första omgångarna men har sedan dess radat upp en imponerande svit med fem raka uddamålsvinster. Under den senaste månaden har man säkrat treor mot Degerfors, Öis, Syrianska, Trelleborg och Öster och därmed avancerat rejält i tabellen.

Inför den tionde omgången av Superettan ligger man på en andra plats efter att ha samlat ihop 18 poäng. Därmed är man fem placeringar och lika många pinnar före GAIS, som förvisso förlorat färre matcher än de gulsvarta men också kryssat fler gånger.  På Strandvallen har MAIF vunnit fyra matcher så här långt och bara fått ge sig mot serieledaren Varbergs BoIS.

I matchen gäller det för Atleterna att hålla koll på Jacob Bergström som nätat fem gånger så här långt, men även Joel Nilsson,  Bubacarr Jobe och David ”Löken” Löfquist har visat att man kan bidra till lagets offensiv under säsongen.

GAIS kommer till match stärkta av en bra insats mot VSK som borde resulterat i seger. Dessutom har vi ett bra facit på bortaplan och är obesegrade efter fyra drabbningar utanför stadsgränsen. När laget tränade lätt under lördagen gav spelarna intryck av att taggade inför matchen och men också införstådda med att det är en tuff utmaning som väntar.

Lagkapten Marcus Bergholtz sa så här efter träningen:

– Det är en svår match såklart, precis som alla matcher i Superettan. Vi har bra facit på bortaplan men det skulle vi kunnat haft även på hemmaplan. Vi borde fått in bollen mot Frej och gjort fler mål på Västerås, det är små marginaler. Vi måste spela klokt mot Mjällby och inte bjuda på något, lyckas vi med det så har vi bra chanser att få med något hem.

Jämfört med truppen som GAIS mönstrade i förra omgången faller Calle Nyström och Kim Dickson bort på grund av avstängning. Calle fick sin tredje varning för säsongen i matchen mot Västerås medan Kim är avstängd efter ett rött kort i en U21-match. In i truppen kommer dock Marcus Bergholtz efter sin avstängning och GAIS åker därmed till Listerlandet med en 16-mannatrupp som du hittar här nedan.

Inför matchen

Detaljerna
Vad: Mjällby AIF-GAIS.
När: Söndag 26/5 kl. 15.00.
Var: Strandvallen.
Domare: Granit Maqedonci.
Avstängda: Calle Nyström och Kim Dickson, GAIS.

Biljetter
GAIS rekommenderar alltid att du löser förköp för att undvika köer på matchdagen. Du fixar du biljett enklast via denna länk.

Matchtruppen
GAIS kommer till match med följande trupp:

1. Damir Mehic
3. August Wängberg
5. Niclas Andersén
7. Marcus Bergholtz
8. Rasmus Rosenqvist
10. Leonard Pllana
13. Arian Kabashi
14. Nikola Ašćerić
17. Niklas Olsson
20. Predrag Randjelovic
21. Emil Wahlström
22. Aiden Harvey
24. Netinho
25. Milos Andelkovic
26. Adam Wästlund
30. Marko Johansson

Följande spelare är inte tillgängliga i matchen mot VSK: Alexander Angelin, Andreas Östling, Karl Bohm, Calle Nyström och Kim Dickson.

Poängligan

5 poäng: Nikola Asceric (4+1).
2 poäng: Karl Bohm (0+2), Predrag Randjelovic (1+1)
1 poäng: Leonard Pllana (1+0), Calle Nyström (1+0), August Wängberg (1+0), Marcus Bergholtz 1+0), Netinho (0+1) och Arian Kabashi (0+1).

Varningsligan

3 varningar: Leonard Pllana, Marcus Bergholtz och Calle Nyström.
2 varningar: Nikola Asceric, Predrag Randjelovic, Netinho och Rasmus Rosenqvist.
1 varning: August Wängberg, Aiden Harvey, Arian Kabashi, Emil Wahlström och Niclas Andersén.