BP-GAIS-5

GAIS tog tung bortaseger mot BP

Inför dagens match stod GAIS på två poäng efter lika många matcher. När drabbningen på Grimsta IP var slut hade grönsvart inkasserat ytterligare tre.

GAIS gick in i dagens med match med råg i ryggen efter förra veckans kryss mot topptippade Öster. Denna gången stod förra årets allsvenska lag Brommapojkarna för motståndet. Återigen en tuff match på pappret, väl ute på planen utspelade sig en ganska jämn historia.

Efter några trevande första minuter lyckades GAIS koppla greppet om matchen. Man anföll ofta längs vänsterkanten där Pllana och Netinho hade bra synergi. Brassen var även den som låg bakom det mål som kom i matchminut 20. Han visade upp god teknik och överstegade skjortan av BP-backen innan han skickade in ett inlägg som Asceric som så många gånger förr kunde tåa in från nära håll. Det var fortsatt det för dagen vitklädda bortalaget som hade det mesta av bollen och målchanserna i den första halvleken. 0-1 stod sig in i halvtidsvilan.

I den andra halvleken var det BP som tog tag i handlingarna per omgående. Det var nu dem som kopplade greppet om matchbilden och hade det största bollinnehavet. En liten bit in i halvleken fick de rödklädda också ett ypperligt frisparksläge som gjorde att de tillresta gaisarna satte hjärtat i halsgropen. Albin Linnér fick till en kanonträff och pangade bollen i stolpen. Inte långt därefter lyckades dock GAIS ställa om men målvakten var i vägen när Arian Kabashi fick ett friläge från en något snäv vinkel.

Brommapojkarnas tryck skulle till slut löna sig. Efter ett fint kombinationsspel centralt i banan fick återigen Albin Linnér läget och var fri med Marko Johansson. Avslutet var både välplacerat och högt, kvitteringen var delvis välförtjänt. Efter målet fick vi se ett ställningskrig på Grimsta IP. Efter två raka kryss för GAIS del kändes det i luften att seger var det enda som gällde för atleterna. Samtidigt hade BP fått vittring efter kvitteringen.

I minut 70 föll Pllana omkull i straffområdet och domaren var helt säker på sin sak och pekade på straffpunkten. Pllana tog själv hand om straffen som gick via målvakten och in i nät. Den sista delen av matchen handlade om att försvara ledningen för GAIS del, något man gjorde med bravur. Det kändes aldrig riktigt farligt och segern roddes tillslut i land. Man bör ta med sig ännu en stabil försvarsinsats och förmågan att skapa målchanser.

Nästa uppgift är Brage på hemmaplan fredag 19 april kl. 16.00.

Text: Andres Kriisa

Matchen i korthet

Laget
Marko Johansson – Netinho, Emil Wahlström, Calle Nyström, August Wängberg – Marcus Bergholtz, Predrag Randjelovic, Andreas Östling (Rasmus Rosenqvist 67) – Leonard Pllana (Aiden Conor Harvey 90), Nikola Asceric, Arian Kabashi (NIclas Andersén 81).

Målen
0-1 Nikola Asceric (Netinho).
1-1 Albin Linnér.
1-2 Leonard Pllana (straff)

Avslut
8-8 (Pllana 3, Kabashi 2, Bergholtz 2 och Asceric).

Gula kort
Rasmus Rosenqvist, Arian Kabashi, Leonard Pllana och Netinho.

Publik
462, bara gaisare.

Poängliga

3 poäng: Nikola Asceric (2+1).
1 poäng: Pllana (1+0), Nyström (1+0), Wängberg (1+0), Netinho (0+1) och Karl Bohm (0+1).

Varningsliga

2 varningar: Leonard Pllana.
1 varning: Nikola Asceric, Calle Nyström, Marcus Bergholtz, Arian Kabashi, Netinho och Rasmus Rosenqvist.