GAIS tar emot Dalkurd i höstsäsongens första match

Det utlovas sommarväder med sol och värme under söndagens eftermiddagen när GAIS inleder årets höstsäsong. Grönsvart kommer till match med stort behov av att vända den svaga formen och kan rapportera om två spelare som är tillbaka i truppen sedan förra omgången. 

Under vårsäsongen av Superettan 2019 samlade Grönsvart bara ihop 13 poäng på lika många matcher – vilket sätter press på laget att kunna prestera bättre under de 17 kamper som återstår. Den första chansen att bättra på poängskörden kommer under söndagen då Dalkurd gästar Gamla Ullevi.

Förra årets Allsvenska DFF har spelat ihop 20 poäng på 14 matcher vilket i dagsläget räcker till en åttonde plats i tabellen. Som bekant spelar ex-gaisaren Malkolm Moenza i Dalkurd men en skada hindrar honom från matchen mot GAIS, men i övrigt rapporterar det Uppsalabaserade, före detta Borlängelaget, en skadefri trupp inför resan till Göteborg.

Detsamma råder dock inte för GAIS som fortsatt tvingas rapportera manfall inför matchen. Karl Bohm är tillbaka efter sin skada men har oturligt nog drabbats av sjukdom och feber under veckan och får stå över söndagens match. På skadelistan finns också Alexander Angelin men han tränar med laget för närvarande och bör inte vara speciellt långt ifrån att göra comeback på planen.

Emil Wahlströms skada har tagit längre tid att läka än den ursprungliga prognosen och oklarhet råder fortsatt kring Niclas Anderséns skada. Andreas Östlings rehab går åt rätt håll men det kommer att dröja ett tag till innan han är fit for fight.

Dessutom har lånet av Arian Kabashi som bekant avslutats och Paulo Marcelo som värvats in från IFK Värnamo är ännu inte spelklar.

En positiv nyhet är i alla fall att Rasmus Rosenqvist är tillbaka i truppen efter sin avstängning och att Kim Dicksom är tillbaka efter sjukdom. Dessutom är övriga som spelade vårsäsongens sista match fortfarande är hela vilket innebär att Atleterna får ihop en 16-mannatrupp till mötet med DFF. Du hittar den som vanligt i sin helhet längre ner på sidan.

Värt att notera är såklart att Makrillarnas matchtrupp fortsatt håller en låg medelålder och att ett gäng ungdomar får chansen att visa upp sig i den vackraste av tröjor. Nuha Jatta blev nyligen landets första spelare född 2003 att spela elitfotboll och han har fortsatt sällskap i truppen av Kim Dickson (17), Milos Andelkovic (19) och Adam Wästlund (18). Lägg till det Marko Johansson (20), Aiden Harvey (21) och Rasmus Rosenqvist (22) så blir lagets och truppens ungdomliga profil tydlig.

Det behöver knappast understrykas att GAIS poängbehov är stort – och samma sak gäller såklart stödet från läktarhåll. Så klubben hoppas att många med grönsvart hjärta dyker upp på Gamla Ullevi inför matchstart – och stöttar killarna till en bra inledning på höstsäsong.

Inför matchen

Detaljerna
Vad: GAIS-Dalkurd FF.
När: Söndag 14/7, kl. 15.00.
Var: Gamla Ullevi.
Avstängda: Inga spelare avstängda till matchen.
Domare: Fredrik Hansson.

Biljetter
GAIS rekommenderar som vanligt att du löser förköp till matchen för att slippa köer på matchdagen. Du fixar din biljett enklast via denna länk.

Matchtruppen
GAIS kommer till spel med följande trupp:

1. Damir Mehic
3. August Wängberg
6. Calle Elfgren Nyström
7. Marcus Bergholtz
8. Rasmus Rosenqvist
10. Leonard Pllana
14. Nikola Ašćerić
17. Niklas Olsson
20. Predrag Randjelovic
22. Aiden Harvey
24. Netinho
25. Milos Andelkovic
26. Adam Wästlund
27. Kim Dickson
28. Nuha Jatta
30. Marko Johansson