Bragi

GAIS tackar Bragi Bergsson

Efter 24 matcher i den grönsvarta tröjan är det nu dags för GAIS att tacka Bragi Bergsson som tar klivet över Nordsjön till hemmanationen Island för spel med Fylkir från Reykjavik. Under tiden i GAIS har han gjort sig känd som en central spelare med en gedigen kämpaglöd. Som grädde på moset har han dessutom varit en fin poängspelare.

När man pratar om Bragi Bergsson som ”isläningen” är det lätt att tro att Bragi är uppvuxen på Island och kom till det främmande landet Sverige för bara ett par år sedan och fortfarande övar på sin svenska. Faktum är att Bragi är uppvuxen i Västra Frölunda i Göteborg där han under sin grundskoletid gick på Önneredskolan. Visst hade väl Bragi lite blåvita tendenser som ung på skolan, men med lite uppfostring av skolans egne vaktmästare Alex kunde Bragi några år senare ta på sig den grönsvarta tröjan och bära den med stolthet.

Som junior började Bragi spela i sin lokala klubb Västra Frölunda IF där man tidigt såg potentialen i denna spelare. Något som IFK Göteborg var tidiga med att upptäcka vilket gjorde att Bragi under åren 2010 till 2012 spelade i Blåvitts juniorlag. Efter två år i vår konkurrentklubb tog Bragi ett vettigt beslut att istället ansluta sig till isländska IBV vilket passade honom väldigt bra då han, som vi vet, har sina rötter på Island och dessutom klarar av språket. Här spelade han på proffsnivå mellan åren 2013-2014 innan han tog det ännu vettigare beslutet att ansluta sig till vårt kära GAIS.

Det dröjde inte länge innan supportrarna på Gamla Ullevi fick bevittna den unge Bragis kämparglöd och stenhårda vilja. Bragi syntes mycket centralt i banan och högg på allt som kom honom nära. Vi fick för första gången se det sanna beviset för Bragis vilja i matchen borta mot Ängelholms FF i fjol då Bragi tryckte in ledningsmålet 2-1 för atleterna. Och vilken glädjeraket vi fick se från Bragis sida! Bragis ledningsmål ledde senare till att Johan Lundgren på stopptid kunde göra 3-1 för GAIS i tom kasse och segern för GAIS var fullbordad. En oerhört härlig och viktig seger för oss Gaisare och inte minst för Bragi som beskriver målet nedan.

Hur kändes det när du fick göra ditt första mål för GAIS i matchen mot Ängelholm?

– Det var oerhört skönt! Det hade gått lite trögt för mig i början av säsongen så det målet var viktigt både för mig som spelare och för självförtroendet.

Den matchen mot Ängelholm beskrev Bragis tid i GAIS ganska bra. Energi, vilja och glädje! Men det var inte bara i matchen mot Ängelholm som vi fick se Bragi göra poäng. Under säsongen skulle han göra ytterligare 2 mål vilket ledde till att han slutade som den poängmässigt bäste i GAIS med 3 mål och 3 assist under 2015.

Vilket var ditt bästa minne i GAIS?

– Det måste varit i matchen hemma mot Utsikten när vi vann med 5-2. Då jag är uppvuxen i Västra Frölunda så kände jag många i Utsikten då och det var många vänner på läktaren som såg matchen. Så att få göra mål den matchen och vinna var helt underbart.

Med detta sagt vill vi på redaktionen och övriga i GAIS nu tacka Bragi Bergsson för hans tid i GAIS Vi önskar honom all lycka i sin nya klubb och hoppas att en del av hans glädje och energi stannar på Gaisgården. Tack Bragi!

Text: Philip Morsten