A-IMG_0091

GAIS slipar på anfallsspelet

Försäsongsträningen för GAIS A-trupp går nu in på sin tredje vecka och nu är det anfallsspel som står i fokus.

I lördags berättade Benjamin Westman på GAIS.se att laget kommit bra igång med träningen under januari och att man hittills slipat mest på försvars- och omställningsspel. Men från och med idag har truppen också börjat slipa på anfallsspelet och vid dagens träning på Valhalla genomfördes en rad övningar för att komma till målchanser. Totalt var det 20 spelare som deltog i passet och det var bara Dan Keat som ägnade delar av tiden till rehab-träning.

Laget slipade till exempel på passningsspel på små ytor där Westman snabbt var inne och korrigerade: ”Killar, det krävs bättre första touch. Se till att ta med bollen häråt för däråt är det stängt”. Nykomlingarna Svahn och Westermark fick beröm i denna övning och detsamma gäller Pascal Olsson som var pigg hela träningen.

A-IMG_0026

Sedan slipade man på inläggsspel och avslut där Aleksander Leksell visade att han inte bara är en stabil back, utan också är en bra avslutare. Offensiva spelare som Rexhepi, Mijaljevic, Moenza, Salihu och Shojaee visade också fin känsla i avsluten. Damir Mehic och Tobias Johansson fick jobba mellan stolparna och inte minst den senare stod för ett antal fina parader. Dessutom genomförde Westman en separat duvning där mittlåset Old och Nyström fick träna avslut från högerinlägg från Sinclair och Kasper.

I slutet av träningen blev det renodlad avslutsträning under ledning av Patrik Ingelsten. Damir Mehic som vaktade målet utmanade anfallarna: ”Ni får fem skott var och, jag lovar, ingen gör mer än max två mål”. Därefter stod keepern för en rad fina räddningar men till slut började skotten hitta rätt. Mijaljevic och Moenza hittade rätt flera gånger och nyförvärvet Arvin Shojaee såg också vass ut i avsluten.

När träningen var avslutad stannade Mehic, Old och Ingelsten kvar på planen för att diskutera positioner i eget straffområde, möjligen för att slipa defensiven vid fasta situationer och inlägg. GAIS nye sportchef och tillika assisterande tränare deltog aktivt under hela träningen och detsamma gällde den avslutande finslipningen.

A-IMG_0067

Som alltid följdes träningen av en tapper skara på läktaren. Några åskådare i närheten av avbytarbänkarna kommenterade det de sett med att ”det ser ut att vara högt tempo i övningarna”. När gänget avlägsnade sig från Valhalla gav man ett antal nöjda kommentarer med riktning mot några av spelarna som stretchade vid sidlinjen.

A-IMG_0096

Efter träningen konstaterade Benjamin Westman att detta, helt enligt plan, var ett pass med förhållandevis låg belastning och att man kommer att öka tankten redan vid morgondagens träning. Westman avslutade med att konstatera att ”det känns bra så här långt och vi har fått till riktigt bra kvalitet på träningarna”.

A-IMG_0331

På lördag då GAIS möter Utsiktens BK i första träningsmatchen får vi en första indikation på om anfallsträningen burit frukt. Välkomna att stötta GAIS på Ruddalen kl. 14.00.